Gud taler til Beriso i en drøm

Beriso Kadir var muslim for fem år siden. I dag går han på bibelskole.

Af Marianne Bach, kommunikationssekretær 1984-2016

- Jeg var godt tilfreds med at være muslim, siger Beriso Kadir.
Han er 21 år og er vokset op i en muslimsk familie i en landsby tæt på Dodola i Etiopien. For fem år siden måtte Beriso dog overgive sig til Jesus.

Mor blev helbredt

- Min søster er meget dygtig og gik i skole i Nazareth. Der kom hun til tro og blev en kristen, og hun vidnede for vores mor og mig. Mor tog imod Jesus, og både hun og min søster blev ved med at opfordre mig til også at blive kristen. Men jeg ville ikke, fortæller Beriso.
- Dengang var vores mor syg og havde ligget i sengen i fire år. Min søster sagde at Gud kunne gøre mor rask. Så en dag bragte vi mor til kirken på Lincho hvor min søster og nogle andre kristne bad for hende. Og mor blev rask. Hun blev helbredt, og hun har det godt den dag i dag.
- Jeg ville ikke skifte religion, men da mor blev helbredt, følte jeg at jeg var nødt til at tage imod Jesus. Jeg bad en bøn og sagde: ”Du, Jesus fra denne nye religion, tal til mig hvis du er virkelig.”
- Og det gjorde han. Gud talte til mig i en drøm. I drømmen så jeg Jesus og hørte ham sige: ”Jeg er vejen, sandheden og livet.” Jeg rakte hånden op mod Jesus og sagde at jeg ville tro på ham. Da jeg fandt ud af at jeg kun havde drømt at jeg sagde ja til Jesus, så måtte jeg bare gøre det i virkeligheden også. Jeg bekendte min tro i kirken på Lincho.

Forbudt at omgås kristne

- Efter at vi blev omvendt, ville ingen i landsbyen have noget med os at gøre. Vi blev regnet for hunde. Folk er muslimer, og det blev forbudt at omgås vores familie fordi vi er kristne, fortæller Beriso.
- Men da mor blev helbredt, begyndte folk at komme hos os alligevel. Nu tror nogle af vores naboer også på Jesus som deres frelser, men de kan ikke bekende det offentligt, for så bliver det for vanskeligt for dem at bo i området.
Beriso har en vision om at der kan blive en kirke i hans landsby. Det vil han selv arbejde for, og derfor er han nu elev på bibelskolen i Dodola. Han ser ikke sig selv som den store prædikant, men håber alligevel på at blive ansat som evangelist på fuld tid.
- Jeg kan godt prædike en gang i mellem, men jeg brænder mest for at vidne for folk på tomandshånd og gennem lovsang, siger han.

 17. maj 2013

Bibelskolen i Dodola

– Uddanner evangelister til Mekane Yesus Kirkens Wabe Batu Synode.
– 20 elever på 2012-2013 holdet, heraf fire kvinder.
- Ledes af pastor Mude Bati og støttes af Promissio.