Kun Gud kan forandre mennesker

- Penge kan give folk mad og et sted at bo, men hvis man ønsker virkeligt at forandre mennesker, er det nødvendigt at Gud er med. Det kan penge nemlig ikke, siger Yonas Genene fra Win Souls for God.

Af Marianne Bach, kommunikationssekretær 1984-2016

- Det er bare så inspirerende at arbejde i Win Souls for God, siger Yonas Genene.
Yonas er 33 år og blev ansat i Win Souls for God for tre år siden. I dag er han økonomichef og en af lederne i arbejdet med de unge som organisationen får kontakt med gennem sit diakonale og evangeliserende arbejde blandt de fattigste og udstødte i Addis Ababa, Etiopien.
- Jeg kunne helt sikkert få en højere løn hvis jeg arbejdede et andet sted. Men her oplever vi hver eneste dag at Gud er med os, og år efter år ser vi hvordan han forandrer rigtigt mange mennesker og deres liv. Det er stort og inspirerer mig meget i mit åndelige liv, siger Yonas.
- Det er også vældigt inspirerende at være med i en organisation hvor alle medarbejdere lever tæt på Gud, er fyldt af hans kærlighed og ønsker at leve for andre mennesker. Alle har en vision om at Win Souls for God må blive ved med at vokse så vi kan hjælpe endnu flere mennesker og møde dem med evangeliet.
- Hvis mennesker virkeligt skal forandre sig, så er det nødvendigt at Gud er med i det hele. Penge kan give folk mad og et sted at bo og forskellige andre ting de behøver, men kun Gud kan skabe den sande forandring i mennesker.

Vi er Guds hænder
- Det er en stor velsignelse at være med i Guds Riges arbejde. Det tror jeg også at vores danske venner oplever. Vi er meget taknemmelige for den støtte Win Souls for God får fra Danmark, og jeg håber at giverne bliver inspirerede af at se hvordan Gud arbejder hos os i Etiopien, siger Yonas.
I januar var Yonas i Danmark sammen med Mikael Nigussie der også arbejder i Win Souls for God. De var inviteret af Afrika InTouch, der som DEM støtter hjælpearbejdet i Addis Ababa, og deres besøg var sidste del af et kapacitetsopbygnings- og udvekslingsprojekt der er finansieret af Dansk Ungdoms Fællesråd. Jeg møder de to den dag de er på visit på TORVET, og her runder Yonas vores samtale af med følgende opfordring:
- Lad os alle sammen være tæt på Gud. Det er vigtigt. For så kan vi høre hans hjerte banke, og så åbenbarer han for os hvad han ønsker vi skal gøre. Vi er nemlig Guds hænder, fødder, øjne, ører og mund, og vi er alle sammen kaldet til at være med i Guds arbejde. Gud kan skabe forandring, og han ønsker at gøre meget mere!

8. marts 2013