Moses vil sprede Guds ord

Lige nu arbejder Moses Hoth hårdt med sin bacheloropgave i teologi for at blive færdig til sommer.

Af Mehret-Ab Bereke Beraki, missionær i Etiopien

Moses Hoth er en af studenterne på fjerde årgang på Mekane Yesus Seminariet i Addis Ababa. Han er en pligtopfyldende student som også er blevet en god ven.  
Moses kommer fra en kristen familie i Gambela Region i Vestetiopien, og han har tre søstre og en bror. Hans far døde da Moses var fem år, og hans mor formede hans kristenliv ved at samle børnene til aftenandagt. Det hjalp Moses til at lære Gud godt at kende. Senere ønskede de ældste i hans kirke at han skulle være korleder indtil han kom til seminariet for at studere teologi.

Rådet til at læse teologi
Moses havde to grunde til at komme til seminariet. Han plejede at læse mange bøger, men det at læse i Bibelen gav ham mere trøst og fred, og det førte ham til at få mere at vide om Gud og hans ord. En dag kom menighedens ældste til Moses og rådede ham til at tage på seminariet fordi de havde lagt mærke til ham som en leder i koret. Selv om han på det tidspunkt var udpeget til at studere biologi på Mekelle Universitet, så var det hans dybe overbevisning at han skulle studere teologi.
Moses’ anden grund var at han boede i et område tæt ved grænsen til Sudan hvor den kristne indflydelse er lille. Det er hans håb og ønske at komme tilbage til sin menighed og tjene dem ved at undervise i Guds ord når han slutter med sin eksamen fra seminariet i juni i år. En af hans hobbyer er historiefortælling som han gerne vil bruge til at sprede Guds ord. Moses ser gerne at der bliver etableret en bibelskole for de 25 menigheder i området så kirken bliver båret af mennesker der går på bibelskole. Et andet mål er at skrive sin lokale kirkes historie. Men først skal Moses blive færdig med sine studier.

16. marts 2012