Biblioteket er mit andet hjem

Som bibliotekar hjælper jeg studenterne på Mekane Yesus Seminary med at finde materiale til deres opgaver, og jeg nyder de samtaler det bringer med sig.

Af Mehret-Ab Bereke Beraki, missionær i Etiopien

Hvert forår har studenterne på fjerde årgang på Mekane Yesus Seminariet travlt med at skrive deres bacheloropgaver i teologi. En af mine opgaver som bibliotekar er at hjælpe studenterne med at finde materiale til opgaverne, og jeg nyder de samtaler og diskussioner som deres emnevalg bringer med sig. Siden jeg begyndte som bibliotekar på seminariet i 1988, har jeg set hundredvis af studenter komme og gå. På mange måder er biblioteket blevet mit andet hjem

29.000 bøger
Seminariet blev grundlagt i 1961. I dag har det teologiafdeling, teologisk fjernundervisning, musikafdeling og lederuddannelse, og siden august 2011 desuden et masterprogram i praktisk teologi. Biblioteket betjener alle disse afdelinger med i alt 600 studenter. Det betjener også kirkens afdelinger og studenter der kommer fra institutioner som Addis Ababa Universitet og Ethiopian Graduate School of Theology.
Omkring 82 procent af bibliotekets 29.000 bind handler om teologi og beslægtede emner. At katalogisere bøger, orientere nye studenter og hjælpe studenter med at finde bøger og artikler fylder min arbejdsdag. I 1998 gjorde en donation det muligt for os at gå væk fra det gamle kortsystem og lægge bibliotekssystemet ind på computer.
Seminariet har en professionel studenterpræst som studenterne bruger rigtigt meget som rådgiver i åndelige og personlige sager. Men når det sker at de kommer til mig for at få råd om studierelaterede sager og somme tider åndelige spørgsmål, så prøver jeg at råde og vejlede dem så godt jeg kan.

Biblioteket mangler bøger
- Seminariets bibliotek er vitalt for uddannelsen fordi de fleste studerende ikke har råd til at købe deres egne bøger, siger generalsekretær Sune Skarsholm.
- Desværre har der ikke været penge til at købe nye bøger i snart ti år. Der er også et kæmpe behov for computere og en stabil internetforbindelse til at finde litteratur på internettet. Hvis disse forhold ikke kommer i orden, kan biblioteket ikke leve op til standarden for en uddannelsesinstitution på bachelorniveau, og det vil hele kirken lide under.
- En donation på 25-40.000 kr. ville gøre underværker. Promissio vil gerne hjælpe, men vi har ikke penge til det i budgettet. Vil du hjælpe med at rejse pengene, for eksempel gennem Y’s Men’s eller en fond der hvor du bor?

16. marts 2012