Studenter forbereder sig til tjeneste

Studenterne kan ofte have højlydte diskussioner om forskellige teologiske emner, både i klasseværelserne, over en kop kaffe og på internatet, men de er lige gode venner for det. 

Af Mehret-Ab Bereke Beraki, missionær i Etiopien

For studenterne på bachelor studiet ved Mekane Yesus Seminariets teologiske afdeling har hvert år sin egen karakter. Det første år er meget nyt for dem, og jeg har lige afsluttet tre dages orientering for første års studenterne om hvordan de kan bruge biblioteket bedst muligt.
I løbet af fjerde år skal studenterne skrive deres afslutningsopgave. Alle opgaverne bliver samlet på biblioteket både i papirudgave og siden 2009 i digital form. Den ældste opgave er fra 1975, og mange interessante emner er blevet dækket gennem årene.
Det år bruger studenterne meget ekstra tid på biblioteket, og som bibliotekar får jeg god anledning til at lære dem bedre at kende - og til at lære mere om de mange forskellige emner de skriver om. De kommer ofte til mit kontor for at bede om råd eller hjælp til at finde specifik litteratur om temaet.

Forbereder sig til tjenesten

Liknesh Defa er evangelist og kvindesekretær og tager kursus i kristen-muslimske forhold på andet år. Hun skriver om ”At tjene Kristus blandt muslimske kvinder” fordi der er flyttet mange muslimer til de områder i Vestetiopien hvor hun skal arbejde når hun er færdig med uddannelsen, og hun ønsker at forberede sig ved at skrive om emnet.
Skilsmisse er et voksende problem i samfundet og i kirken, og Elsabeth Elias skriver om effekten deraf. Hun har selv set mange kristne par blive skilt og ønsker at forberede sig til at undervise om emnet.

Frie i Kristus

Kidane Hagos kommer fra nord. Han voksede op ortodokst, men var i flere år katolik før han blev en evangelisk kristen. Han skriver om vores identitet i Kristus ud fra Romerbrevet, om at vi er retfærdiggjort og er fri fra lovens trældom.
Også Albene Abraham skriver om Guds retfærdighed og loven. Han har set så mange i sin menighed prøve at behage Gud og ikke turde tro at de kommer i Himmelen når de dør. Mange kommer fra animistisk baggrund og er vant til at der ikke findes noget som er gratis, alt kræver et offer, særligt for at undgå at mennesker eller dyr skal dø. Dermed lever folk bundet i angst.
Både Albene og Kidane håber en gang at skrive en bog om emnerne og vil forkynde budskabet for både kristne og ikke-kristne.
Husk studenterne og bed om at Gud må bruge dem til at nå mange med budskabet om Kristus.

---
På billedet ses fra venstre: Kidane Hagos, Elsabeth Elias, Albene Abraham og Liknesh Defa.