Lysten og frivillige driver butikken

Durup Genbrug har nemt ved at få frivillige medarbejdere.

Af Marianne Bach, kommunikationssekretær fra 1984-2016

En sommerdag svinger netværkskoordinator Lotte Carlsen bilen ind i en smal indkørsel på Hovedgaden 6 i Durup og triller langs Durup Genbrug til en åben plads mellem den 500 kvadratmeter store butik og en endnu større lagerhal bagved. Her får vi det første indtryk af butikken som rykkede ind i det nedlagte byggemarked den 1. marts. I fem år før da drev de 28 frivillige medarbejdere Promissios og Mission Afrikas fælles genbrugsbutik på to forskellige adresser i Durup med lager et tredje sted. Nu er det hele samlet her hvor der er plads til at præsentere varerne overskueligt og pænt i lyse og rummelige lokaler.

- Vi får meget ros for butikken, siger medarbejderne.

De er stolte af deres butik som er åben fra 13 til 17 på hverdage. Så skiftes de til at være der tre ad gangen i et fast vagtskema.

- Så har vi tid til at betjene kunder og rydde op og gøre nye varer klar til salg, forklarer de.

I dag er 20 medarbejdere mødt i butikken kl. 11 for at mødes med Lotte og mig. Flere fortæller at de har et godt fællesskab. Det behøver de nu ikke, for det kan vi mærke, og den gode atmosfære er nok grunden til at butikken ikke mangler medarbejdere.

- Hvis der er noget, så snakker vi om tingene og finder ud af det, forklarer kasserer Hanne Johannesen.

Der går sport i det

Butikken får en jævn strøm af gode genbrugsting.

- Vi kunne nu godt bruge flere møbler. De sælger rigtigt godt, især spiseborde og senge, siger en af herrerne.

Møbler og tøj sælges der mest af, men køkkenting sælger også godt. Priserne er små, og der skal sælges rigtigt mange ting for at skabe det overskud på 170.000 kr. som butikken gav til deling mellem de to missionsselskaber i 2014.

- Nogle dage kan vi synes at det har været lidt sløjt med salget, men når vi gør kassen op ved lukketid, så har vi alligevel solgt for 1.000 kr. Det er selvfølgelig sjovere de dage der ligger 2.000 kr. i kassen, der går jo også lidt sport i det, forklarer en af damerne mens en mand bærer 47 fyldte sorte sække ud til en bil.

- Det tøj vi ikke kan sælge i butikken, køber Balkanmissionen. På den måde går tøjet til et godt formål, og vi får lidt penge i kassen.

Nu er klokken 13, og snart træder dagens første kunder ind i butikken, et par unge piger og en ældre dame. Promissios udsendte siger farvel og kører opmuntrede sydpå efter dejlige timer med genbrugsfolkene i Durup.

8. juli 2015