Missionsprojekt styrker vores fællesskab

Det har været godt og givende for Bethania IMU i Aarhus at samle ind til Anders og Tine Møbergs arbejde i Addis Ababa.

Af Helene Bruun Simonsen, Aarhus

Det tager tid at skabe gode relationer og tillid og lære hvordan man bedst kan hjælpe hinanden. Derfor er det vigtigt at man vælger at give sin støtte gennem de organisationer der i forvejen er etableret i et land. Det lærte jeg som volontør i Etiopien i 2012.
Promissio har en god og lang historie i Etiopien og ved derfor hvordan de særligt kan hjælpe menighederne.  Et eksempel på det er Mekane Yesus Kirkens arbejde blandt de unge, og hvor er det godt, vigtigt og fedt at lige præcis Anders og Tine tog af sted for at støtte det.
Det gav rigtig god mening for os unge i Bethania IMU at vi med vores ressourcer kunne hjælpe det projekt godt i gang i 2013. Vi bad for familien Møberg og deres arbejde hver uge, og særligt om at Gud ville opmuntre dem i den måske svære opstartsperiode.

Spis en chili for Møberg

Vores mål var at indsamle 10.000 kr. Men Gud lod os erfare at det slet ikke var nok, for da alt skulle tælles sammen til nytår, viste det sig at vi havde over 17.000 kr. Dét er vildt!
Pengene kom ind på flere måder. For eksempel røg alt overskud fra betaling af fællesspisning inden aftenmødet i indsamlingskassen.
Til vores indsamlingsfest holdt vi auktion med stor succes. Og en havde to meget stærke chilier med. Han ville give 600 kr. for den ene og 400 kr. for den anden hvis nogen ville spise dem. Det var der heldigvis to friske fyre der ville – til gavn for indsamlingen og til underholdning for os andre. Den aften havde vi også inviteret husets IM-ere som gladelig dukkede op, både med ting til auktionen og dejligt store punge. Vi havde en dejlig og sjov aften som også styrkede fællesskabet IM og IMU imellem. En virkelig god bonus.

Der gik kage i indsamlingen

Kagedagen var også et stort hit. Konceptet var simpelt: Betal 50 kr. for at komme ind, og spis så meget kage du vil! Alle der medbragte en kage, deltog automatisk i konkurrencen om kåringen af den bedste kage i kategorierne: skærekage, små kager eller kager i lag. Mange kom – også folk der ikke er med i IMU – og der blev spist rigtig meget lækker kage. En dejlig og festlig eftermiddag som vi helt sikkert vil gentage i det nye år!
Noget af det fede ved projektet har også været at vi har været fælles om det. Det har styrket vores fællesskab at være sammen om det, og at vi sammen kunne glæde os over et flot resultat.

29. april 2014