Vi er fælles om et godt formål

- Jeg er meget glad for at være med i butikken. Vi har et godt fællesskab, og det betyder rigtigt meget for mig at butikken støtter et godt formål, så jeg kan være med til at gøre en forskel for andre mennesker, siger Dagny Olesen fra Durup Genbrug.

Af Marianne Bach, kommunikationssekretær fra 1984-2016

Dagny Olesen er pensionist og begyndte som frivillig medarbejder i genbrugsbutikken i Durup for to år siden.

- Det var kort tid efter at min mand døde. Der var ikke længere nogen at snakke med derhjemme, og blandt andet derfor var jeg på udkik efter noget meningsfyldt at bruge min tid til, forklarer hun.

- En dag mødte jeg Grethe i bussen. Hun er frivillig i butikken og spurgte om det ikke også var noget for mig. Vi aftalte at jeg skulle besøge butikken til en kop kaffe og en snak. Det gjorde jeg, og jeg kunne lide det jeg så og hørte. Jeg begyndte som medarbejder i ugen efter, og det har jeg bestemt ikke fortrudt.

Godt fællesskab

- Vi har et godt arbejdsfællesskab. Vi deles pænt om opgaverne, og vi er gode til at hjælpe og støtte hinanden, ikke bare i butikken, men også privat. Hvis jeg for eksempel har det skidt en dag, så kan jeg fortælle det til kollegerne her uden at det kommer rundt i hele byen bagefter. Vi har en vis fortrolighed, og jeg har fundet et par nye veninder her, smiler Dagny.

Udover fællesskabet fremhæver Dagny følelsen af at være med til at gøre en forskel for andre mennesker som det hun sætter stor pris på ved at være med i butikken. Det er vigtigt for hende at gøre noget for andre, og derfor besøger hun for eksempel også byens ældrecenter en gang om ugen. Hun er en af de frivillige der stiller op til dans med centerets beboere, og de gamle elsker det, siger hun.

Et ekstra plus

Overskuddet fra genbrugsbutikken går til missionsarbejde gennem Promissio og Mission Afrika.

- Det er bare et ekstra plus, synes Dagny der betegner sig selv som en ”almindelig kristen”.

- Jeg respekterer kirken og kommer der jævnligt, men ikke sådan hver søndag. Jeg kommer i missionshuset når der er et foredrag som lyder interessant, og til den ugentlige spilleaften hvor vi spiser sammen og hygger os med bob og andre spil og synger og beder sammen.

Nu har Dagny ikke tid til mere snak. Hun skal nemlig lige et smut hjem inden hun skal møde i butikken igen om en times tid. En kollega har brug for at gå tidligt i dag, og Dagny tager resten af hendes vagt.

- Jeg havde ikke andre planer, og så kan jeg jo lige så godt springe til. Sådan gør vi her.

8. juli 2015