Den lutherske Kirke i Guinea

I Guinea i Vestafrika spirer en luthersk kirke frem i en befolkning hvor 85 procent er muslimer.

Kirkens franske navn: Église Luthérienne en Guinée.

Frøet til Den lutherske Kirke i Guinea blev bragt til landet i 1990-erne af kristne fra Den lutherske Kirke i Liberia som var flygtet fra borgerkrigen hjemme i Liberia. I 1994 organiserede de liberianske kristne sig som "Lutherske Flygtningemenigheder i Guinea", og de inviterede lokalbefolkningen med til gudstjenesterne.

I 2005 blev kirken i Guinea endeligt godkendt som kirkesamfund i Guinea. Kirken bestod fortsat hovedsageligt af liberianere, og kirken i Liberia sendte pastor Alfred V. Flomo som præst og missionær i Guinea.

Slår rødder som national kirke 

Den lutherske Kirke i Guinea indvier sin første kirke i N'zerekore i maj 2007 og har sin første generalforsamling i marts 2008. På det tidspunkt er de fleste liberianske flygtninge rejst hjem, men kirken i Liberia betragter Guinea som sin missionsopgave, og pastor Flomo fortsætter som missionær i Guinea - som ledende præst i kirken. Sammen med lokale diakoner, evangelister og få præster arbejder han på at møde Guineas 11 millioner mennesker med evangeliet.

I 2014 har Den lutherske Kirke i Guinea omkring 1000 medlemmer og fem menigheder i den skovklædte del af landet der grænser op mod Liberia i syd. Området er cirka på størrelse med Danmark.

Promissio og kirken i Guinea

Promissio støtter Den lutherske Kirke i Guinea. Det sker gennem den lutherske Kirke i Liberia, med økonomiske tilskud til missionsarbejdet i Guinea. I 2008 gik støtten f.eks. til kursus for evangelister og diakoner i Guinea, i 2009 støttede vi blandt andet bygning af præstebolig, og i 2011-2013 har vi blandt andet støttet uddannelse af tre guineanske præster.

Del denne side
Dagens bedeemne

Frivillige medarbejdere i genbrugsbutikkerne