Kirkens uddannelsescenter i Totota

Centeret giver kirkens medarbejdere en god teologisk ballast til tjenesten i menighederne.

Louis T. Bowers Lay Leaders and Ministers Training Center er navnet på Den lutherske Kirkes teologiske uddannelsescenter i Totota, Liberia.

Her uddanner man lægmandsledere, evangelister og ordinerede diakoner (som i Liberia er en slags hjælpepræst). Det har man gjort siden september 2006 hvor det første hold elever begyndte på centeret efter borgerkringens afslutning i 2003.

Uddannelsen er bygget op med fire moduler over to år. Et modul består af ni ugers ophold og undervisning på centeret. Mellem modulerne praktiserer eleverne det lærte i deres hjemmemenigheder.

Centeret ledes af den liberianske præst, Lydia Manawu Weagba.
I 2005-2015 var missionær Finn Hougaard udsendt af Promissio som teologisk konsulent og underviser på centeret i Totota. Kirken har bedt Promissio om at sende en ny missionær som afløser for Finn på centeret i Totota.

Flere programmer

Som et led i Den lutherske Kirkes strategiplan for 2010-2015, skal centeret planlægge og gennemføre tre nye undervisningsforløb ved siden af det nuværende program:

  • Kursus på et semester/ni uger i luthersk teologi for de kandidater der afslutter på den metodistiske Gbarnga School of Theology. Første hold begyndte i 2011.
  • Kursus på to semestre for ordinerede diakoner der skal uddanne sig til præster i landdistrikterne.
  • Continued Education for Ministers: Ugekurser som et led i præsters og ordinerede diakoners videreuddannelse så de kan opnå større teologisk kompetence. Kurserne er sat i værk og holdes hvert år på centeret.    

Klik på billedet øverst på siden og se video om centert i Totota.