Etiopien sulter

Promissio har i maj og juni 2016 samlet ind til for at kunne redde liv, for over ti millioner etiopiere havde brug for nødhjælp efter lang tids tørke i landet. Vi har samlet 144.500 kr. ind – eller mad til knap 567 mennesker i 3 måneder.

Hjælpen fortsætter juli måned ud, hvorefter man satser på, at regntiden sætter ind. Over ti millioner mennesker har været ramt. En af de grupper der er hårdt ramt af sulten i Etiopien, er befolkningen i det fattige og underudviklede Dawe Sarar distrikt i Bale regionen langt mod sydøst i landet. Her betød gentagne tørkeperioder at folk manglede vand og mad, og at deres kvæg døde.

Folk i området lever typisk at husdyrhold, og når kvæget dør, forsvinder deres livsgrundlag. Derfor sultede folk og måtte forlade deres hjem og rejse langt i søgen efter mad. Det er udmattende og især farefuldt for småbørn, gravide og ammende kvinder, de gamle og de handicappede. De risikerer at bukke under.

Projekt hjælper 1.000 af de mest udsatte

Mekane Yesus Kirken og Promissio har samarbejdet om at hjælpe over 1.000 af de mest udsatte mennesker i Dawe Sarar distriktet i tre måneder, maj - juli 2016. Projektet kostede 380.00 kr. og vi fik 250.000 kr. fra Udenrigsministeriet til projektet.

I projektet har over 1.000 mennesker fået basisfødevarer (majs, bælgfrugter, madolie). Heriblandt har over 400 underernærede børn og 200 ammende kvinder få ekstra madrationer. Hjælpen til disse mennesker har betydet at de kunne overleve uden at forlade deres hjem.

Projektet var en del af Mekane Yesus Kirkens indsats. Kirken har mange års erfaring med nødhjælps- og udviklingsarbejde. Den har et stort kendskab til lokalområderne og er partner med regeringen og mange store NGO'er i den aktuelle situation med hungersnød.

I Mekane Yesus Kirken hører Dawe Sarar distrikt til i Wabe Batu Synoden som Promissio har arbejdet tæt sammen med i over 65 år.

 

Støtten fra Udenrigsministeriet til projektet er bevilget gennem nødhjælpspuljen i Dansk Missionsråds Udviklingsdafdeling.

Del denne side
Dagens bedeemne

Promissios frivillige talere