Børn fortjener en god skole

Skolegang og god undervisning er første skridt på vejen mod et bæredygtigt samfund.

Liberia er et land, som bærer præg af at have været igennem en af de blodigste borgerkrige i Afrika, og som senest har kæmpet en ulige kamp mod ebola-epidemien. Landet har brug for at komme på fode igen, og den lutherske kirke i Liberia begynder indsatsen hos landets yngste borgere.

Kirken vil højne niveauet

Uddannelse og viden er vejen ud af fattigdom og ind i en lysere fremtid, og derfor driver Den Lutherske Kirke i Liberia 28 skoler. Skolerne gør kirken synlig i lokalområdet og giver en god kontakt til befolkningen.

Der er dog mangel på kvalificerede lærere, og over halvdelen af lærerne på kirkens skoler har ingen læreruddannelse. Det handler blandt andet om den løn, kirken kan give dem. Mange af skolerne trænger til renovering og nye undervisningsmaterialer. Lærerne underviser, så godt de kan, men eleverne får ofte ikke det udbytte af undervisningen, som de har brug for, hvilket er virkeligheden på mange liberianske skoler.

Det gør Promissio og Den Lutherske Kirke i Liberia

  • Den Lutherske Kirke i Liberia arbejder på at knytte skolerne sammen til ét skolesystem, der skal sikre sammenhængskraft og effektiv drift.
  • Kirken udvikler undervisningsmateriale med lærervejledning til alle fag på alle klassetrin.
  • Promissio har udsendt Elisabeth Poulsen som missionær til skolesystemets sekretariat fra 2019-2021.

Giv en gave til projektet

Giv en éngangsgave med kort eller bliv fastgiver til projektet nedenfor eller giv en gave med MobilePay til 20848 (skriv projektnummer 7958, adresse og CPR-nummer for fradrag).

Relaterede artikler

Vidste du, at ... ?

I Liberia er offentlig skolegang gratis. Men eleverne skal selv betale for bøger og skoleuniform, hvilket medvirker til, at kun hvert tredje barn i Liberia går i skole. Samtidig får de elever, som har råd til at gå i skole, ofte ikke den undervisning, de har brug for, da mange lærere kun kan undervise på 4. klasses-niveau.