Styrk Etiopiens kvinder og børn

Omskærelse, udlejning af børn og tvangsægteskab er skæbnen for mange kvinder og børn i Sydetiopien.

Traditionel kultur i Sydetiopien dikterer skikke, som betyder, at piger bliver omskåret og gift, længe før de er voksne, og at kvinder i økonomisk nød ser sig nødsaget til at udleje deres børn som arbejdskraft. Piger og kvinder er faderens eller ægtemandens ejendom – de har ingen indflydelse på hjemmets beslutninger og kan hverken eje eller arve noget.

Men Mekane Yesus-kirken ønsker at ændre denne kultur. Derfor afholder de oplysningskampagner henvendt til kvinder og mænd, som bygger på Bibelens ord om, at Gud har skabt mennesket i sit billede, og at alle derfor fortjener at blive respekteret. Det ændrer ikke kun mændenes syn på kvinden, men også kvindernes syn på sig selv.

Få et indblik i et lignende Daninda-projekt i videoen herunder, som vi har afviklet sammen med Wabe Batu-synodens udviklingsafdeling.

 

Det sker

  • Wabe Batu-synoden afholder workshops af to dages varighed i en lang række byer
  • Indsatsen har betydet, at omskærelse af piger flere steder ikke forekommer længere
  • Promissio og Wabe Batu-synoden drev fra 2018 - marts 2020 et sideløbende Danida-finansieret projekt i området med samme formål

Giv en gave til projektet

Giv en éngangsgave med kort eller bliv fastgiver til projektet nedenfor eller giv en gave med MobilePay til 20848 (skriv projektnummer 7953, adresse og CPR-nummer for fradrag).

Relaterede artikler

Safia har fået håb for fremtiden (foto)

Safia bor i Kokossa-distriktet. Området er præget af stor fattigdom, hvilket går hårdt ud over enlige kvinder. Safia levede af at samle og sælge brænde og havde svært ved at få råd til mad. En dag blev hun hjulpet ind i kirkens udviklingsprojekt. I dag er hun leder i området og ser nu lyst på fremtiden.


»Jeg håber, at jeg kan udvikle mig selv og min gruppe. Vi vil fortsætte med at spare op, og jeg håber, at vi kan starte nye virksomheder i fremtiden.«