Styrk Etiopiens kvinder

Omskærelse, kidnapning og tvangsægteskab med sin kidnapper er skæbnen for mange piger i Sydetiopien.

Man følger i vid udstrækning den traditionelle kultur i Sydetiopien – også de skikke, der især skader piger og kvinder. Piger bliver omskåret og gift, længe før de er voksne, mænd tager flere koner og bortfører den brud, de ellers ikke kan få. Kvinder har lav status i familie og samfund. Piger og kvinder er faderens eller ægtemandens ejendom – de har ingen indflydelse på familiens beslutninger og kan hverken eje eller arve noget.

Kirken skaber forandring

Mekane Yesus-kirken ønsker at ændre denne kultur. De laver derfor oplysningskampagner henvendt til mænd og kvinder, som bygger på Bibelens ord om, at Gud har skabt mennesket i sit billede, og at alle derfor fortjener at blive respekteret. Det ændrer ikke kun mændenes syn på kvinden, men også kvindernes syn på sig selv.

Det gør Promissio og Wabe Batu-synoden

  • Wabe Batu-synoden afholder workshops af to dages varighed i 10 forskellige byer.
  • Wabe Batu-synoden, som er en del af Mekane Yesus-kirken, har ansat en kvindelig koordinator med ansvar for arbejdet.
  • Promissio støtter projektet med 34.000 kr. i 2018.

Giv en gave til projektet

Giv en éngangsgave med kort eller bliv fastgiver til projektet nedenfor eller giv en gave med MobilePay til 20848 (skriv projektnummer 7953, adresse og CPR-nummer for fradrag).

Relaterede artikler

Zenebech blev kidnappet og tvangsgift

Zenebech var kun 14 år og gik i 8. klasse, da hun blev kidnappet første gang i Hebano i Sydetiopien. Det lykkedes hende dog at slippe fri. Et år senere blev hun kidnappet igen, og da blev hun holdt som fange, indtil hun var gravid. Derefter måtte hun bare acceptere et ægteskab, som hun ingen indflydelse havde på. Året efter kidnapningen fødte hun en søn.

I dag har hun tre sønner på 24, 23 og 15 år. Selv er hun 40 år. Hun klarede at gøre sin skolegang færdig til 12. klasse, selvom hun måtte gå 8 km hver vej for at komme i skole.

Zenebech kæmper for større lighed mellem mænd og kvinder og har blandt andet arbejdet i afdelingen for kvinders og børns anliggender på distriktskontoret i Kokossa.