Årets juleindsamling 2021

Man siger, at julen er familiens fest. I år tænder jeg adventskransen velvidende, at min familie i Etiopien har store udfordringer. Du kan hjælpe for kun 150 kr. lige her.

 

Af Frede Ruby Østergård, generalsekretær

Vi sidder på synodekontoret i Addis Ababa en dag i september, da generalsekretæren, Berhanu Eshete, siger:

»Samarbejdspartnere er et flot ord, men vi anser jer mere for at være familie.«

På grund af corona er det halvandet år siden, vi sidst har været sammen, og gensynsglæden er stor for alles vedkommende. Alligevel overrasker hans ord mig, og de spreder en varme indeni, jeg ikke havde forudset.

For selvfølgelig er vi familie. Vi støtter og hjælper hinanden i medgang og modgang, og vi har den samme nådefulde far.

De er udsat for stenkast og mordforsøg

Man siger, at julen er familiens fest. Efter hvad Berhanu Eshete sagde, så er det ikke kun min nære familie i Hinnerup, jeg kommer til at tænke på denne jul. Jeg tænder adventskransen velvidende, at min familie i Etiopien har store udfordringer.

>> Støt indsamlingen nederst på siden

I Dawe Serar, langt ude på landet i Østbale, har de ikke råd til at købe den sidste række bølgeblikshegn, som skal beskytte kirken mod indbrud og hærværk. De har allerede fået stjålet 17 kirkebænke og fået brændt både gardiner og tæpper af.

I Gasera, et stykke derfra, giver kun seks ud af 140 medlemmer tiende til outreachet, fordi mange holder deres tro hemmelig i frygt for familie og bekendte. I selv samme outreach har de været udsat for stenkast og mordforsøg, før de fik deres egen kirkebygning.

Hos Berhanu Eshete i Addis Ababa vokser menighederne. Det samme gør byen, men de har ikke råd til at ansætte evangelister, som kan nå ud til de mange troende og åndeligt søgende, der mangler et tilhørssted.

Det koster kun 150 kr.

I Promissio hjælper vi vores familie med det, vi kan. Vi har blandt udsendt Lotte og Bjarne Carlsen til Østbale, hvor de opmuntrer kirken og formidler behovene til kirkeledelsen – og ikke mindst til os i Danmark. For vi kan faktisk hjælpe.

Vi kan støtte udsendelsen af Lotte og Bjarne Carlsen, og vi kan lønne de evangelister, som synoden ikke har råd til selv at sende i Addis Ababa.

Det behøver kun at koste 150 kr. Hvis alle modtagere af vores julebrev giver 150 kr., vil Lotte og Bjarnes udsendelse og alle evangelisterne i Addis Ababa være betalt. Der vil endda være penge, som kan gives direkte til de udfordrede menigheder i Østbale.

Kun 150 kr.