Hjælp en spire til at vokse i Botora

Det er ikke let at være evangelist i Etiopien, og for Diriba Mengistu har outreachet i Botora kostet hans fremtidsplaner og økonomiske sikkerhed.

Af Frede Ruby Østergård, generalsekretær

På de frodige sletter nord for Addis Ababa er der det sidste halve år vokset en lille spire frem. Spiren er et nyt kristent fællesskab i byen Botora, hvor Diriba Mengistu er evangelist.

Det er ikke let at være evangelist i Etiopien, og Diriba havde ikke troet, at det var det, han skulle bruge sit liv på. Men som Paulus i Apostlenes Gerninger kapitel 17 fortæller om Gud på en måde, som grækerne på Areopagos kan forstå, sådan taler Diriba i dag med de lokale i Botora.

>> Giv Diriba løn i én dag for kun 35 kr.

Diriba taler med de lokale ligesom Paulus gjorde

Diriba er ansat af Mekane Yesus-kirkens Addis Ababa-synode i vores fælles projekt ”Jesus til nye bydele”, hvor han sammen med fire andre evangelister planter menigheder fem forskellige steder i og omkring Addis Ababa.

I Botora er der ingen muslimer, men der er mange ortodokse kristne og en hel del waaqeffataa’er. Waaqeffataa’erne tilhører en traditionel religion, som på flere måder minder om kristendommen. Men de tror ikke på Jesus Kristus, som deres frelser, og det er den store forskel.

Lighederne gør dog, at Diriba kan tale til dem, ligesom Paulus talte til athenerne dengang. Waaqeffataa’erne tror på en gud, som har skabt himmel og jord, og det åbner mange gode samtaler for at bringe Jesus Kristus på banen, fortæller Diriba. Da han og nogle andre for nyligt var ude at evangelisere, blev otte waaqeffataa’er kristne.

Væksten har en pris

Fællesskabet i Botora er i vækst. De har lige nu status af ”outreach” i Mekane Yesus-kirken, og medlemmerne ønsker at plante endnu et outreach og ansætte en præst inden for de kommende år, så de kan blive en fuldgyldig menighed.

Men væksten har en pris.

»Området er fredeligt, men det viser sig ofte, at når de kristne fællesskaber vokser, så møder de modstand fra ikke-kristne. Ofte i form af stenkast eller anden chikane,« fortæller Diriba.

Det er svært at leve af en evangelistløn

For Diriba selv har outreachet i Botora kostet hans fremtidsplaner og økonomiske sikkerhed.

Han troede, han skulle være selvstændig erhvervsdrivende og studere økonomi. Men han kunne ikke slippe tankerne om evangelisation, og da en fra menigheden så hans potentiale og det kald, han bar på, foreslog han, om ikke han skulle læse teologi. Det har Diriba gjort de seneste somre og har nu en diplomuddannelse i teologi.

»Jeg brænder for, at flere skal lære Jesus at kende og opleve hans kærlighed! Folk trænger til kærlighed og enhed,« fortæller Diriba.

Men det er svært at leve af en evangelistløn. Så før han for seks måneder siden trådte ind i tjenesten i outreachet i Botora, åbnede han en lille butik, som hans kone kan drive. På den måde tjener de nok til at leve for.

Det koster kun 240 kr.

Diribas beskedne evangelistløn bliver betalt af Promissio og Addis Ababa-synoden. Som de mange spirer her ved påsketid, så håber og beder vi for, at Diribas arbejde må bære frugt, så outreachet vokser sig stort.

Derfor takker jeg for enhver gave, som er med til at sende mennesker som Diriba til fjerne egne i Etiopien, så mennesker kan få et livsforvandlende møde med Jesus Kristus.

For 240 kr. har du betalt en uge af Diribas løn. For 970 kr. har du betalt en måned. Tak for din gave.