Evangeliet på alle sprog

MY-LINC arbejdede for at bringe evangeliet over kulturgrænser i et land med flere end 80 forskellige sprog.

Etiopiens 110 millioner indbyggere taler cirka 80 forskellige stammesprog med i alt cirka 200 dialekter. Det er derfor ikke alle etiopiere, der kan tale med hinanden, og kulturforskellene kan være store – selv mellem nabostammer. Det giver Mekane Yesus-kirken en særlig opgave at løfte, når den ønsker at bringe evangeliet til alle.

MY-LINC ville være bindeled

Mekane Yesus Language and Intercultural Centre (MY-LINC) udrustede præster, evangelister og missionærer til at forstå og begå sig på tværs af landets mange sprog og kulturer. Vores udsendte missionær, Berit Østby, arbejdede på centret som Cross Cultural Training-konsulent.

Pr. 31. juli 2021 lukkede centret pga. manglende indtægter oven på coronanedlukning og svindende elevtal. Dette skyldes blandt andet, at der ikke kommer ligeså mange udenlandske missionærer til Etiopien, som der før har gjort, fordi kirken i dag står meget stærkere end tidligere. Der arbejdes fra kirkens side på, hvordan den tværkulturelle indsats kan fortsættes i nye rammer, og Promissio arbejder på at finde nye relevante opgaver til Berit Østby.

Mød Berit Østby og MY-LINC i videoen herunder.

 

Relaterede artikler

“Nu indser jeg, at jeg burde have lært det lokale sprog for længe siden! Jeg har brugt tolk, men det er som at bruge krykker i stedet for at lære at gå selv.”

Deltager på CCT-kursus i Hosanna