Forældreløse børn i Liberia skal også gå i skole

Promissio giver forældreløse børn i Liberia skolegang med støtte fra en gruppe i Gjern.

Rådgiverne i Den lutherske Kirkes aids-projekt i Liberia møder ofte børn hvis forældre er syge eller døde af aids. Mange af disse børn bor hos slægtninge eller hos andre der har taget dem til sig. Her får de forældreløse børn ikke altid den kærlighed og omsorg de har behov for, og mange af dem går ikke i skole. Folk er fattige, og familiens egne børn kommer i første række. Samtidig oplever aids-ofres efterladte børn ofte stigmatisering på grund af folks manglende viden om hiv og aids.

Det er vigtigt at børnene kommer i skole så de siden kan forsørge sig selv og deres familier, og derfor støtter Promissio et projekt der giver forældreløse børn mulighed for at gå i skole. Projektstøtten er Promissios bidrag til en langt større bevilling fra Danida til Den lutherske Kirkes aids-projekt, og Promissios bidrag finansieres af en støttegruppe i Gjern.

I skoleåret 2015-2016 får 224 børn betalt deres skolegang af projektet. Desuden får 12 unge sponseret deres videregående uddannelse, og 25 børn får skoleuniform og månedlige madrationer. Det er rådgiverne i kirkens aids-projekt der bestemmer hvilke børn der skal have støtten, og det er også dem der følger op på hvordan børnene har det, og hvordan de klarer sig.

Mere om projektet

Fatu overlevede ebola
Kupee får lov til at læse videre
Når viden afslører de skjulte ting

Skoleprojekt forandrer børns liv 

- Som leder ser jeg hvordan livet er blevet forandret for de børn der får skolegang gennem projektet, siger Janice Gonoe, leder af Den lutherske Kirkes aids program i Liberia.

- Lige nu kommer mange af dem der lever med hiv til os med deres børn og beder os om at hjælpe dem med at sende børnene i skole. Men vi kan ikke tage flere børn ind end dem vi allerede har i projektet. Ebolakrisen har forværret situationen for mange af de hiv-ramte så mange af deres børn kommer ikke i skole i år.

23. oktober 2015