Eventyret begynder!

Vi hedder Daniel og Ida, og vi er dette efterårs CCT’er i Etiopien. Vi har glædet os vildt meget til at skulle afsted og ser frem til mange nye, spændende og anderledes oplevelser. 

Etiopien Hverdag i Afrika

For godt en uge siden landede vi tidligt om morgenen i Addis Ababa. Allerede da vi kom ud af lufthavnen, blev vores første forestilling om Afrika afkræftet. Det var nemlig 17 grader, tåget og en smule regnfuldt. Men heldigvis stod Berit og Mehret-Ab, der er udsendt af Promissio, og tog imod os i den kaotiske storby. De navigerede os sikkert gennem den vilde morgentrafik hjem til dem, hvor vi fik morgenmad. Allerede den første dag mødte vi etiopiernes hjælpsomme natur. I supermarkedet stod der folk klar til at lægge vores varer på båndet, pakke i poser og bære ud til bilen.
Med en lang rejsedag bag os, mange indtryk og højdesyge sov vi godt og længe. 

I ugens løb har vi været på ture, hvor vi har set lidt forskelligt af den kæmpe store by vi er havnet i. Vi har blandt andet været ude og besøge organisationen “Win Souls for God”, som er dem der står bag Debora House, hvor vi skal hjælpe til. 

Nye udfordringer

Vores helt store udfordring er, at vi skal prøve at lære Amharisk som er det sprog, de fleste taler i Addis Ababa. Faktisk er der 80+ sprog i hele Etiopien, men heldigvis skal vi kun begive os ud i et af dem. Vi har et turbokursus på 10 timer på sprogskolen, hvilket er lidt atypisk, da mange andre har alt fra 100 timer til 10 måneders undervisning. Men vi er fortrøstningsfulde og har en dygtig lærer. Noget vi særligt har fokus på er de forskellige hilsner, da man hilser på alle man møder. Vi er overrasket over hvor meget Gud indgår i deres daglige sprog. Deres svar på “hvordan går det?” er “Det går godt, takket være Gud” og man hilser altid folk med “Guds fred”. Der er helt sikkert flere eksempler vi endnu har tilgode at lære. 

Vores første tur hjem fra sprogskolen var noget af en oplevelse. Vi skulle tage en taxa hjem, men gadenavne og husnumre bruges ikke, så først skulle vi lige finde et forholdsvist kendt vartegn som vi kunne blive samlet op ved. Det var mere besværligt end som så, men vi fik hjælp til at komme på rette vej. Da vi endelig fik os placeret rigtigt, tog det os kun to forsøg på appen, inden vi fik fat på en taxa der kunne køre os hjem. Den anden gang tog det kun 15 minutter at komme hjem i modsætning til første gang, som nærmede sig 1 time. 

Oplevelser for både sjæl og krop 

Ellers oplever vi kulturen og maden. Særligt Daniel skal lige vænne sig til den stærke mad. Allerede to gange har vi fået Injerra, som er Etiopiens nationalret. Det er ikke som noget vi har smagt før, men det er overraskende godt. Vi har hørt at det Etiopiske køkken har en masse mere at byde på, så vi glæder os til mange kulinariske oplevelser. 

I søndags har vi været i den internationale kirke. Det var en fed oplevelse. Især lovsangen var virkelig god. Efterfølgende var der fælles frokost, hvor alle havde medbragt lidt, og der var selvfølgelig også injerra. Et hyggeligt arrangement hvor vi også fik hilst på stedets store skildpadder. 

Alt i alt har vi fået en dejlig start på vores tid her i Etiopien. Vi er blevet taget godt imod af mange søde mennesker og vi er så klar på flere spændende oplevelser.

 

Tags

Del denne side

Ida og Daniel

Ida Bust og Daniel Borg er Christian Culture Travellers i Etiopien i efteråret 2024.

Seneste tags

CCT

Seneste kategorier