Vi henter de unge hjem

Selvom vores volontør, elever på Global Discipleship Training (GDT) og de to Christian Culture Travellers (CCT) har det godt i Etiopien, henter vi dem hjem i respekt for udmeldingen fra regeringen.

De sidste tre-fire dage er blevet brugt meget grundigt, da vi har undersøgt mange forskellige vinkler på vores udsendtes sikkerhed. Vi har drøftet situationen med forskellige eksperter og personer i søsterorganisationer. For Promissios vedkommende var vi nået frem til, at det fortsat var sikkert at opholde sig i Etiopien og Liberia.

Men så kom meldingen fra udenrigsministeren (UM) fredag eftermiddag: danskere på ferie i udlandet, skal rejse hjem. Meldingen indeholdt en detalje om, at personer på længere ophold skulle forholde sig på samme måde som de fastboende, som skal blive i udlandet. Da de unge hverken er turister eller fastboende ville vi gerne vide, om UM ville tolke deres situation som personer på længere ophold eller ej.

Efter vejledningen via UM's vagttelefon besluttede vi, at vi måtte arbejde på at få vores volontører, eleverne på GDT og CCT’erne hjem. Så i skrivende stund arbejder vi (vores rejsebureau) på at finde billetter til dem. Samtidigt skal vi også have vores netværkskoordinator Tuja Berg sikkert hjem - hun er lige nu sammen med GDT'erne i Etiopien og skulle rejse hjem på onsdag.

Vi følger som altid også med i situationen i forhold til vores missionærer, som fortsat har det godt og sikkert og derfor forbliver i både Liberia og Etiopien. 

Vi håber fra Promissios side, at Gud må velsigne de unge midt i denne meget usædvanlige og indgribende situation. Lige såvel som vi håber, at Han må vejlede og velsigne alle med ansvar og myndighed til at håndtere denne situation. I første omgang må vi hver især tage ansvar for vores del.

Guds fred over os alle
Frede Ruby Østergård
Generalsekretær