Genbrugsbutikken i Brøndby sætter salgsrekord

På trods af coronanedlukning de første måneder af 2021 er det lykkedes genbrugsbutikken i Brøndby at komme ud af 2021 med et rekordstort overskud.

Af Rikke Thomassen, journalist

260.000 kroner. Så stort blev overskuddet fra Promissios genbrugsbutik i Brøndby i 2021, og det er det største overskud de seneste 5 år. Det skal samtidig ses i lyset af, at butikken har været corona-nedlukket i to måneder, og at overskuddet derfor er skabt på de resterende 10 måneder.

I alt har medarbejderne i butikken sendt varer over disken for 510.000 kroner. Det resultat er formanden for butikkens bestyrelse og daglig leder, Leif Lysholm Christensen, meget stolt af, og han ser flere grunde til, at det er gået så godt.

»Jeg tror, at folk har brugt coronatiden til at rydde op, for vi har fået utroligt mange ting ind i butikken, og det er jo et vigtigt udgangspunkt – at vi har varer at sælge,« siger han og nævner også nogle af butikkens konkrete initiativer:

»Vi har en Facebookside med mere end 450 følgere. Her lægger Hanne Kristoffersen, der er næstformand og også meget aktiv i butikken, mange ting ud, og det tiltrækker kunder lidt længere fra. De kommer måske efter en bestemt ting, de har set på Facebooksiden, og så falder de over andre ting, når de er her. Vi har også nogle, der sidder hjemme og syr gamle ting om – forklæder, puder og andet – og det giver de til butikken, så vi kan sælge det,« siger Leif Lysholm Christensen.

Han fremhæver også, at de har stor succes med at holde udsalg den første lørdag i hver måned.

»Her sælger vi alt i hele butikken til halv pris. På en normal hverdag sælger vi for 2-3.000 kroner, men vi kan sælge for 5-6.000 kroner på tre timer sådan en lørdag formiddag. Det gør jo også, at vi får ryddet ud i vores varer, og vi har plads til nye ting,« fortæller Leif.

Vigtige penge fra genbrug

I alt har de genbrugsbutikker, Promissio er en del af eller selv ejer, bidraget med omkring 532.000 kroner i 2021. Regnskabet er dog ikke endeligt gjort op endnu – der mangler blandt andet at blive trukket nogle udgifter fra – men genbrugsarbejdet ser ud til at give et rigtigt flot overskud.

»Selvom pengene fra genbrug kun udgør en mindre del af Promissios indtægter, så er det nogle vigtige penge, fordi de ikke er øremærket til bestemte projekter, men kan bruges af bestyrelsen til det, der er nødvendigt at bruge penge på,« siger Promissios generalsekretær, Frede Ruby Østergård, og sender en stor tak til medarbejderne, der arbejder i butikkerne.

»Det er også nogle vigtige penge, fordi der er mennesker, som bruger deres tid på Promissios sag. Det er jo på grund af dem, at pengene kommer ind, og det er vi dybt taknemmelige for,« siger han.

Også bragt i Promissio-bladet #1 2022