Sådan bliver julestress til julefred

Inspiration fra julefejring i kirkerne i Botswana, Etiopien og Liberia kan minde os om at sætte Jesu fødsel i centrum når vi fejrer jul.

Af Jakob Swartz, sekretær for international mission

I ved godt hvordan vi fejrer jul i Danmark. Hvordan vi fra oktober bliver mindet om at julen drejer sig mere om at handle ind end at handle godt. Køb julegaverne i god tid, de bliver alligevel byttet, og det kan de blive indtil januarudsalget. Det starter for øvrigt midt i juledagene, næsten inden vi har fordøjet kalkunen som vi svedte over i køkkenet mens vi håbede at vi også havde husket at købe rødkål.

Hvor er fejringen af Jesu fødsel i vores jul? Jesus som blev født som menneske for at have en relation til os. Jeg tænker at han nok var glad for gaverne fra de vise mænd – hvor traditionen siger den ene kom fra Etiopien – men nok var mere interesseret i hvordan de vise mænd har det. Deres relation. Deres liv.

I Promissio arbejder vi for at mennesker må få et livsforvandlende møde med Jesus. Jesus der blev født fattig, for at vi kan lære Gud at kende. Jesus der gav afkald på rigdom, for at møde os.

Jeg har nævnt nogle af de mange måder vi arbejder for at fejre Jesu fødsel. Kvinders vilkår i Etiopien. Aids og sundhedsarbejde i Liberia. Og i Danmark vil vi gerne bringe inspiration til julefejring fra kirken i Botswana, Etiopien og Liberia. Og minde os selv og andre om at vi sætter Jesu fødsel i centrum. Når vi møder Jesus, kan vi møde andre med ægte julefred.

Glædelig jul!

-oOo-

Ovenstående er en del af en serie om jul i Afrika: Ved de overhovedet det er jul?

Læs de første afsnit:

21. december 2014