Et helt særligt vidnesbyrd

Det kunne ikke undgås, at mange af os tørrede tårene fra øjnene, da vi hørte den unge mands historie, men fælles var også takken til Gud, som kan genoprette værdighed og give et menneske en helt ny start på livet!

En torsdag eftermiddag sidst i august var der dimission for ca. 50 unge mennesker på Win Souls for Gods (WSG’s) hovedkontor. Vores nye landsrepræsentant, Christian Holmgaard, og jeg var inviteret og fik en inspirerende oplevelse af, hvad dette gadebørnsarbejde indebærer.

Et af vidnesbyrdene fra gadebørnene var særdeles stærkt. En ung mand i tyverne fortalte, hvordan han var vokset op i et stærkt muslimsk område sydpå. Allerede som lille dreng ragede han uklar med fleste rundt om sig; han var altid i slåskamp, og han stjal. Stjal fra naboer, fra butikker, ja fra de fleste steder, hvor han kom frem. Til sidst tog faderen ham med på politistationen og bad dem om at tage sønnen, for han ønskede ikke længere at have noget med ham at gøre.

Den unge mand flygtede efterfølgende til hovedstaden Addis Ababa, som utallige andre børn gør, og han endte på gaden. Her fortsatte han med at slås og stjæle. «Jeg var en sjældent set tyv. Jeg fortsatte med at stjæle fra alle, fra butikker, fra enkelt-mennesker, over alt! En dag tog jeg hen til en kirke, hvor jeg vidste, man kunne få noget at spise. En af mine kammerater blev sat fri fra en ond ånd, da han blev bedt for – og så skete det samme med mig!» Det blev begyndelsen på et nye liv for den unge mand. Han kom snart i kontakt med WSG og kunne ikke takke de voksne mænd i organisationen nok for måden, de havde taget sig af ham på. «Men den, som reddede mig, var ikke dem, det var Jesus!» sagde han og udstrålede en ægte fred og glæde i det fortsat hærgede ansigt. «Det er kun Jesus, som kan give et nyt liv, en ny mening, og som kan hjælpe mig til at glemme alt det onde, jeg selv har gjort og været igennem.»

Det kunne ikke undgås, at mange af os tørrede tårerne fra øjnene, da vi hørte historien, men fælles var også takken til Gud, som kan gøre netop dette: genoprette værdighed og give et menneske en helt ny start på livet! «Der, hvor jeg kommer fra, er der mest muslimer, og de kender ikke Jesus som en, der kan frelse dem. Jeg tror, Gud vil, at jeg skal fortælle både dem og andre om ham, og jeg tror, I kommer til at se mig på prædikestolen i fremtiden,» afsluttede den unge mand til stor jubel fra forsamlingen.

Arbejdet blandt gadefolk er ikke let, og de, som arbejder med det, skal have en masse tålmodighed, en masse mod og en masse beskyttelse! Det ved vi, at de får fra Gud, og det er trosstyrkende at høre, hvordan de arbejder for at hjælpe menneskerne rundt om sig, ét liv ad gangen.