Den »stille uge« i september

I de evangeliske kirker er der flere, som holder bønnemøder hver dag , og i år er det særligt krigen i nord, som optager de fleste.

Førstkommende lørdag overgår vi her i Etiopien fra år 2013 til 2014. Det er fordi, vi følger den julianske kalender med 13 måneder, og ikke den gregorianske som de fleste lande i verden gør i dag. Denne uge er det den 13. og sidste måned, som kaldes »Pagume«, og lørdag er det så nytår. Som nogle af mange bonusser ved at bo i Etiopien er det, at man bliver 7 år yngre og fejrer jul og nytår - og nogen gange påske - to gange (enkelte gange falder de to påsker samtidig).

Der ligger en speciel eftertanke over folket

Det som særpræger de etiopiske religiøse samfund er, at de opfordrer til bøn og faste denne uge. Dermed er det en slags »stille uge«, hvor folk ser tilbage på året, som har været, og ikke mindst lægger 2014 i Guds hænder.

I de evangeliske kirker er der flere, som holder bønnemøder hver dag, og der ligger en speciel alvor og eftertanke over folket. Dette år er det særligt krigen i nord, som optager de fleste, og hovedtema for mange, når de beder, er FRED.

Vær med til at bede om et 2014 med Guds fred for Etiopien! 

Tags