Endelig tilbage i Liberia

"Det har været godt at komme tilbage og få lov til at være sammen med kollegaer, høre deres fortællinger om tiden med Corona og få delt sorgen med dem i forbindelse med, at Alfred vores leder døde næsten lige efter, at jeg forlod Liberia".

Så er jeg tilbage i den travle hverdag her i Liberia.

Det har været godt at komme tilbage og få lov til at være sammen med kollegaer, høre deres fortællinger om tiden med Corona og få delt sorgen med dem i forbindelse med, at Alfred vores leder døde næsten lige efter, at jeg forlod Liberia.

Vi kæmper ALLE SAMMEN med varmen! Liberianerne siger, at det er varmere end normalt, så det giver mig svaret på, hvorfor jeg kæmper med heden - den ligger på omkring de 35-38 grader.

Selv om regntiden ifølge kalenderen er overstået, har vi haft en del regn, siden jeg kom tilbage, og det siges også, at det er usædvanligt så langt ind i november. De siger, at klimaforandringer er årsagen til alle de forandringer i vejret, og det må man bare leve med.

Hjemmearbejde i en kaotisk lejlighed

Siden jeg kom tilbage, har der været masser af arbejde i min lejlighed. Regnen har gjort stor skade på huset, så lige nu er håndværkerne i gang med at reparere taget, udskifte loft, og senere skal væggene repareres. Nu når loftet er fjernet, og der er åbent til tagpladerne, så vrimler det med insekter og firben. Det skal man altså lige vænne sig til! Samtidig skal man vænne sig til – og forsøge ikke at blive træt af – håndværkere der larmer og kommer og går hele dagen. Der har heller ikke været vand i hanerne, siden jeg kom, men jeg får jævnligt vand fyldt op i en tønde, der står ude i gangen, så det går.

Når jeg arbejder, sidder jeg inde på et af værelserne, da jeg forsøger at passe på mig selv og de andre i forhold til corona, og jeg er stadig i hjemmekarantæne, da jeg ikke har været her i 14 dage endnu.

Spændende planlægning af kurser

I skolesystemet har vi travlt i disse dage. Vi forbereder 3 kurser, der skal afvikles det næste stykke tid. En af kurserne er for skoleinspektører, der handler om de procedurer, der forventes af hver skole i det kommende år. Her skal de informeres om krav og nye tiltag. Jeg har lavet materiale til emnet ” Child safety in school” og skal undervise om det. Jeg glæder mig til at skulle undervise deltagerne på de forskellige kurser, og jeg synes det er spændende at kunne være med til at planlægge og forberede det nye skoleår, der starter i december. Det bliver især godt at kunne få lov til at være sammen med mit team om opgaven.

Kort tid i Liberia

Som I måske ved, bliver denne omgang i Liberia kort. Jeg rejser hjem igen i starten af december, da vi har flybilletter fra før corona, der skal bruges snart. Til januar skal jeg på møderejse og møde min arbejdsgiver i Danmark, og forhåbentlig kan jeg tage tilbage til Liberia derefter. Selvom denne omgang hernede er kort, så nyder jeg, at vi alle kan være samlet og arbejde sammen som et team nu.

 

Del denne side

Elisabeth Poulsen

Missionær i Liberia

Seneste kategorier