#detblivergodtigen

Situationen med coronavirus har skabt et nyt hashtag, som bruges på sociale medier. Guds løfte om, at det bliver godt igen, er også en hjertesag for Promissio.

Børn over hele Italien begyndte i marts at tegne regnbuer påført teksten #andràtuttobene – på dansk: #detblivergodtigen.

Jeg blev utrolig glad for de italienske børn, som fik den idé, for det minder os om Guds løfter midt i den frygtelige situation.

Som Noah fik at vide efter oversvømmelsen af jorden, så lovede Gud, at
han aldrig ville oversvømme jorden sådan igen. Tegnet på Guds løfte var regnbuen. 

Løftet om, at det bliver godt igen, er også en hjertesag for Promissio, for vores overordnede fokus er netop på Guds løfte – at mennesker må få et livsforvandlende møde med ham, så de får del i det håb, som holder gennem enhver krise; ja, ligefrem gennem døden. Vi ved selvfølgelig godt, at det aldrig bliver fuldendt godt her på jorden, men vi venter i håbet om, at det bliver for evigt perfekt, når Jesus kommer igen for at tage os med på den nye jord, hvor der ikke skal være sygdom, død og ødelæggelse.

I øvrigt er vi vant til at arbejde ”sammen hver for sig”, for vi arbejder på
afstand af hinanden. Vi arbejder med international mission, hvilket indebærer en naturlig afstand, og vi er samtidig et missionsfællesskab på tværs af Danmark.

Når det er sagt, så kan vi også mærke krisen, for konkret lider partnerkirkerne under gudstjenestepausen, og de fattige bliver hårdest ramt. I Danmark har vi lukket genbrugsbutikkerne, hentet volontører og Global Discipleship Training-elever hjem, flyttet årsmødet og aflyst de
møder, vi skulle have deltaget i rundt i landet. Vi kan heller ikke få vores hold af byggevolontører sendt til Robe, så Takkens hus kan blive bygget færdigt, og i det hele taget skubber det til tidsplanen for byggeriet.

Vi er alle udfordret af Covid-19 på hver vores måde, men #detblivergodtigen.