Liberia håber på jul uden ebola

- Hilsener fra "Ebola-land", som snart bliver "Forhenværende Ebola-land", skriver biskop Daniel Jensen Seyenkulo fra Den lutherske Kirke i Liberia den 13. november til Promissio og kirkens andre partnere.

- Vi er taknemlige for jeres forbøn – og for de mange måder I fortsat identificerer jer med os på i denne udfordrende tid, skriver biskoppen i sin e-mail som vi her bringer uddrag fra i oversættelse:

Selv om udfordringerne langt fra er ovre, så sker der en masse gode ting! Nogle af jer ved at Den lutherske Kirke i Liberia har sluttet sig til CHALs slogan: ”Jul uden ebola!” De positive ting vi ser ske, giver os håb om at vi vil nå det mål! Og igen, I hjælper i processen, og vi er taknemlige!

Takket være partnere verden rundt er antallet af ebola behandlingscentre vokset betydeligt. Og samtidig er de fleste senge på behandlingscentrene tomme. Der er færre nye smittede hver dag. Nu er der tegn på at hvis vi gør det vi bør, så kan vi kontrollere sygdommen. Det viser den kendsgerning at de områder som før var værst ramt, nu næsten ikke rapporterer om nye tilfælde. Meldinger om nye tilfælde kommer nu fra de områder som før var mindst ramt.

Fremskridtet har endnu ikke ført til selvtilfredshed; vi forbliver årvågne. Ebola indgår i alle kirkens programmer, og vi har planer om at det skal blive ved med at være sådan i lang tid. Vi fortsætter med at skabe opmærksomhed, træne og træne igen, skaffe forsyninger, skaffe psyko-social hjælp og gøre alt hvad vi kan, for at imødekomme behov og hjælpe sundhedsministeriet med at bekæmpe virussen.

Frygt for sygdommen påvirker stadig funktionsniveauet på kirkens to hospitaler. Ingen af dem kører på fuld kraft, men de kører. Vi er glade for at de er åbne for behandling af patienter med andre lidelser end ebola.

Endnu en gang tak for jeres forbøn og partnerskab, slutter biskoppen sin mail.

-o0o-

Tak Gud for at det går den rigtige vej med ebola-situationen i Liberia. Og bed om at liberianerne må få lov til at opleve en jul uden ebola.

21. november 2014