EDT’erne er klar til 12 uger i Etiopien

De kommende deltagere på Ethiopian Discipleship Training (EDT) har måttet vente tålmodigt på en afklaring i forhold til at forårets ophold i Etiopien. Men nu er det klart: De kommer afsted.

Af Rikke Thomassen, journalist

Det har været en omskiftelig tid for Promissios Ethiopian Discipleship Training (EDT) i 2021, og det har været en rutsjebanetur for både de kommende EDT’ere og ansatte i Promissio.

»Rutsjebaneturen er nu endt i en blød landing, og EDT’erne kan flyve afsted den 11. februar med udsigt til 12 ugers ophold i Etiopien,« siger netværkskoordinator og tovholder for EDT Tuja Berg.

Det glæder den kommende EDT’er Emma Skals Nielsen, at de kommer afsted, og hun ser frem til bibelskole-opholdet og oplevelserne, der følger med. »Jeg har ret mange forventninger, både i forhold til at lære mere om Gud og blive stærkere i min tro gennem undervisning og mødet med etiopiere. Jeg ser også frem til fællesskabet, og selvom jeg ikke kender de andre deltagere endnu, så føler jeg virkelig, at vi allerede har været en masse igennem sammen, fordi meget har været så usikkert,« siger hun.

Har undersøgt alt grundigt

EDT erstatter årets Global Discipleship Training (GDT) og er et ophold, der er kraftigt justeret i forhold til pandemien og smitterisikoen, og beslutningen om at sende EDT’erne afsted er truffet efter nøje at have undersøgt sikkerheden for både danskere og etiopiere, forsikringsmuligheder og ikke mindst rejseanbefalingerne for danskere på længerevarende ophold.

»Bibelskoleleder Lotte Carlsen, der nu er tilbage i Etiopien og har et indgående lokalkendskab, har også været inde over processen,« fortæller Tuja Berg og fortsætter: »Det har været en lang proces, hvor vi har undersøgt det hele til bunds, og hvor vi samlet set har vurderet, at det er forsvarligt at sende EDT’erne afsted. Vi rejser under gode og ordnede forhold.«

Generalsekretær Frede Ruby Østergård har også været en del af undersøgelsesprocessen og ikke mindst vurderingen af, at det er forsvarligt at sende de ni deltagere afsted. »International mission er så vigtig en størrelse for danske kristne og dansk kirkeliv, at vi ikke har lyst til at sætte det på unødig pause på ubestemt tid. Derfor er jeg glad for, at det nu er lykkedes at sikre et godt og trygt ophold,« siger han.