Voldsom oversvømmelse slog otte personer ihjel

Mekane Yesus-seminariet var hurtigt ude for at spørge partnerne om hjælp, og Promissio har indtil nu støttet med 100.000 kr.

Af Line Reckweg Nissen, markedsførings- og sekretariatskoordinator

Det var et held, at missionærer Lotte og Bjarne Carlsen tilfældigvis var i Addis Ababa den 17. august, hvor de overnattede i Promissios missionærbolig, inden de skulle videre til deres hjem i Robe.

Det regnede, da de ankom, og floden, som løber i baghaven, var gået over sine bredder, som den altid gør i regntiden. Men denne gang steg vandet længere op i haven, end det plejede, og det gik hurtigt.

»Det er i fuld fart på vej herop. Jeg tror, vi skal i køkkenet for at se, om der står noget på gulvet, som skal reddes – og i stuen,« siger Lotte Carlsen på et lille videoklip, som hun optager ud ad døren fra Promissios hus, mens hun hjælpeløst ser vandet stige.

>> Se Lotte Carlsen filme vandet, der stiger

Lotte og Bjarne Carlsen nåede at redde alt, hvad der kunne have taget skade, så de 10-20 centimeter vand, der kom ind i huset, ikke ødelagde noget.

Skader for fire millioner dollars

Desværre gik det meget værre på nabogrunden, som Mekane Yesus-seminariet ejer. Otte mennesker døde, heraf tre børn.

»Jeg har aldrig set noget lignende,« siger missionær Berit Østby om oversvømmelsen. Hun bor på samme compound, kun to minutter fra Promissios hus.

»Vi kendte alle de tre familier, som blev ramt. I ét hus var der fem mennesker, som døde. Og det er noget, som virkelig har påvirket os som privatpersoner, men også som naboskab, som fællesskab og som kirke har det virkelig været en meget hård tid.«

Mekane Yesus-seminariet er hårdt medtaget af ulykken. De samlede udgifter løber op i fire millioner dollars, og skal dække alt fra tabte ejendele for de ramte familier og studerende til opbygning af et nyt boligkompleks som erstatning for de ødelagte huse.

Promissio samler ind til Mekane Yesus-seminariet

Mekane Yesus-seminariet var hurtigt ude for at spørge partnerne om hjælp, og Promissio har indtil videre støttet med 100.000 kr. Pengene blev sendt hurtigt afsted, og vi er nu i gang med at samle ind, så de ikke skal tages fra vores øvrige forpligtelser over for partnerne.

Vi har indtil nu samlet 75.150 kr. ind, og vi håber, at flere vil støtte og hjælpe seminariet. Alt, hvad der bliver samlet ind over de 100.000 kr., bliver også sendt til Mekane Yesus-seminariet.

Send 100 kr. med MobilePay til 77944 og støt genopbygningen af nye hjem til de mange ramte familier. Skriv "oversvømmelse" i beskedfeltet.

Nyheden blev bragt første gang i Promissio-bladet #4-2021.