Stort engagement under corona-krisen

Den fortsatte corona-situation påvirker fællesskabet med vores internationale søstre og brødre og vores aktiviteter i Danmark. Midt i det hele har der dog været klare lyspunkter – for eksempel vores cykelsponsorløb ”Vi cykler for verden”.

Corona er her endnu. Det kommer desværre til at påvirke hverdagen et godt stykke tid fremover, så vi forsøger at finde ud af at leve i det.

Som missionsselskab med partnere rundt i verden er vi specielt udfordret i
forhold til fællesskabet med vores brødre og søstre. Det er et vigtigt fællesskab, og det er vigtigt for os, at det ikke kun er et online-fællesskab, da det har sine klare begrænsninger. Men hvornår og hvordan kan vi for eksempel rejse på besøg uden for Europa, når selv visse områder inden for
Europa er lukkede for os?

I skrivende stund kan missionærerne godt være i Etiopien, men de kan ikke
færdes så frit som tidligere. Mere kompliceret er det at være i Liberia, og
derfor er Elisabeth Poulsen fortsat på Færøerne.

Vi mærker dog tydeligt, at vi har et stærkt fællesskab i Promissio, og specielt tydeligt blev det midt under corona-nedlukningen, da vi med kun tre uger fra idé til virkeliggørelse afviklede cykelsponsorløbet ”Vi cykler for verden” den 16. maj. Der blev samlet knap 175.000 kr. ind til arbejdet. 

Situationen med corona rumsterede i baggrunden, og vi måtte tage højde for det i afviklingen. Derfor bestod løbet både af et onlinetransmitteret cykelløb ved Lisbjerg Buen i Aarhus og flere lokale løb, hvor både grupper og enkeltpersoner var i gang.

Det var helt forrygende som folk sagde ja til at være med på den ene eller anden måde, og efter den officielle ”løbsweekend” i maj har flere lokale også arrangeret cykelløb og andre arrangementer, som har været med til at støtte arbejdet hos vores partnere.

Jeg glæder mig over det store engagement, vi oplevede, og jeg forestiller
mig helt sikkert, at vi vil gentage succesen til næste år. Et par ting skal vi sikkert gøre anderledes og være skarpere til, men med kun tre uger fra idé til afvikling skulle det også være mærkeligt, hvis noget ikke skulle
justeres til næste gang.

Tak for støtten til alle jer, der bakkede op.

Vi håber, I er med igen en anden gang!