Promissios historie

Promissios historie begynder med en lille gruppe danskere der brændte for at give mennesker i Etiopien mulighed for at få evangeliet forkyndt.

Den 2. april 1948 stiftede en kreds af danske missionsvenner et nyt missionsselskab som de gav navnet Den Danske Abessinier-Mission fordi Etiopien dengang hed Abessinien.

Selskabets navn er siden blevet ændret flere gange. I 1950 til: Den Danske Ethiopier Mission, i 1969 til: Dansk Ethioper Mission, og endelig den 15. maj 2014 til: Promissio.

Det første skridt: Etiopien

Promissio sendte de første missionærer til Etiopien i 1948, og i mange år var arbejdet koncentreret om Bale-regionen i Sydetiopien med udgangspunkt i Linsho ved Dodola. Siden Mekane Yesus-kirken blev dannet i 1959, har den været Promissios primære samarbejdspartner i Etiopien. I dag arbejder Promissio desuden sammen den etiopiske organisation Win Souls for God. 

Nye venner i Liberia

Promissios samarbejde med Den lutherske Kirke i Liberia begyndte i 1980 hvor de første missionærer blev sendt til Liberia. I 2013 underskrev Promissio en ny partnerskabsaftale med kirken i Liberia.

... og siden i Botswana

Promissio samarbejdsaftale med Den evangelisk lutherske Kirke i Botswana kom på plads i 1984. Promissio indstillede støtten til kirken i Botswana i 2006, og i 2018 blev kirken i Botswana skrevet ud af vedtægterne, da det ikke var muligt at fortsætte samarbejdet.

Guinea

Promissio har ingen formel samarbejdsaftale med Den Lutherske Kirke i Guinea, men siden 2008 har vi støttet nogle af dens projekter via Den Lutherske Kirke i nabolandet Liberia. Kirken i Liberia er moderkirke for kirken i Guinea.

Da Johan Fridolf Lindblom studerede i Glasgow, traf han en etiopisk kristen, Emmanuel Sillassie. Han opfordrede Lindblom til at rejse til Abessinien (som Etiopien hed dengang) som missionær.

Den 2. april 1948 stiftede en kreds af missionsvenner i København Den Danske Abessinier-Mission med det formål at sende Johan Lindblom og hans kone, Ingrid, til Etiopien som missionærer. I oktober 1948 kom Johan Lindblom som den første til Etiopien for at forhandle med myndighederne om at få missionsselskabet godkendt og få indrejsetilladelse til sin familie.