Gode præster til Etiopien

Mekane Yesus-kirken i Etiopien tæller over 9,2 millioner kristne, og der kommer hele tiden flere til. Derfor har kirken brug for mange flere dygtige medarbejdere.

Mekane Yesus-kirken er den største lutherske kirke i verden. Kirken vokser hastigt med cirka 10 % om året, og for at sikre solid og bibelfunderet forkyndelse i alle menigheder er der brug for uddannede præster, som kan forkynde evangeliet og oplære i den kristne tro.

Højt akademisk niveau

Mekane Yesus Seminary i Addis Ababa er Mekane Yesus-kirkens præsteseminarum. Her uddannes teologer til hele Etiopien på et evangelisk-luthersk grundlag, og man ønsker at styrke uddannelsens akademiske niveau. Det sker blandt andet ved hjælp af et velorganiseret bibliotek og dygtige undervisere.

Det gør Promissio og Mekane Yesus-kirken

  • Mekane Yesus-kirken driver Mekane Yesus Seminary, som er en teologisk uddannelsesinstitution.
  • Promissio støtter fem stipendier til Post Graduates på Mekane Yesus Seminary i studieåret 2018-2019.
  • Promissio udsender gæstelærere til at undervise på Mekane Yesus Seminary og på Ethiopian Graduate School of Theology (EGST).
  • Mekane Yesus-kirken arrangerer forkynderkurset Preacher’s Empowerment, hvor forkyndere fra hele Etiopien deltager.
  • Vi har brug for at samle 75.900 kr. ind til projektet i 2019 foruden lønninger til missionær og gæstelærere.

Giv en gave til projektet

Giv en éngangsgave med kort eller bliv fastgiver til projektet nedenfor eller giv en gave med MobilePay til 20848 (skriv projektnummer 7968, adresse og CPR-nummer for fradrag).

Relaterede artikler

”På Mekane Yesus Seminary bliver vi formet som mennesker og med de gaver, Gud har givet os. Og så lærer vi en masse om, hvordan vi deler Kristus med andre.”

- Keriya Mohammed, studerende på Mekane Yesus Seminary