CORONA og GRÆSHOPPER / DEL DIN MAD MED EN NABO I NØD

De taler om en ny og mere aggressiv græshoppegeneration, og i internationale nyheder omtaler de en forestående katastrofe og sult af »bibelske dimensioner« for mange af de østafrikanske lande.

Foto: Al Jazeera

Foreløbig er tallene på registrerede corona-smittede i Etiopien kun nået 317, og fem er døde. Alligevel advarer myndighederne folket fra at slappe af. I begyndelsen havde de fleste smittede været i udlandet, men nu er der flere og flere, som ikke har været udenlands, der bliver smittede, og i går blev der rapporteret om 17 nye tilfælde. Sundhedsministeriet beder folk om fortsat at holde afstand og tage deres forholdsregler.

Selvom de fleste butikker er åbne, og man kan få det, man mangler, er det smertefuldt at vide, at situationen for de fleste i landet betyder, at priserne på de mest basale madvarer går dramatisk op, og de fattige får det endnu værre, end de normalt har haft det. Statsministeren lagde i sin tale, da de oplyste om undtagelsestilstanden, vægt på, at nu er tiden for at hjælpe dem, som har det svært. »Lad hver familie hjælpe en anden familie med et måltid mad!« På TV ser vi annoncer, hvor folk banker på døren til nogle fattige i nabolaget, sætter en pose med madvarer og skynder sig væk. Og med tanke på etiopiernes sindelag, så er der mange, som gør netop dette.

Når vi ved, at den ødelæggende græshoppeinvasion, som invaderede mange lande i Østafrika forud for corona, fortsat hærger mange steder, er der grimme udsigter for fødevaresituationen i landet. Faktisk taler de om en ny og mere aggressiv græshoppegeneration, og i internationale nyheder omtaler de en forestående katastrofe og sult af »bibelske dimensioner« for mange af disse lande. I Syd-Omo Dalen, mod grænsen til Kenya, virker det som om, at græshopperne har slået sig ned. De ligger i et tykt lag på asfaltvejene – så tykt, at de udgør en trafikrisiko for de motorcyklister, som glider i dem!

Lad os bede for fødevaresituationen i Østafrika, og om at både græshopperne og Covid-19-virusset må forsvinde. Vi har en mægtig Gud, som kan gøre mægtige undere!