"Mennesker er medicin for mennesker"

Overskriften er et etiopisk ordsprog, jeg blev mindet om i går, hvor en række containerbutikker i vores nabolag brændte ned til grunden, og familier stod uden hjem.

Foto: Tæpper, tøj og penge blev delt ud til ofrene for branden.

Dagen begyndte med, at Mehret Ab og jeg vågnede op til en intens tuden i bilhorn og sirener.

Det viste sig, at en række containerbutikker i nabolaget var brændt ned til grunden. Heldigvis kom ingen til skade, fordi forbipasserende chauffører så branden, hamrede på dørene og fik de familier, som bor i butikkerne, ud af containerne.

Det var et utroligt trist syn, som mødte os, da vi gik ud for at tale med de butiksejere, vi kender.

Alt var totalt ødelagt, og en af familierne med tre børn, som havde boet i et skur bag butikkerne, sad i en sofa, de havde fået reddet, og stirrede på det, som havde været deres hjem i mange år.

Hjælp fra naboer

Naboer fra Mekane Yesus-compounden kom med kander og bøtter med vand for at slukke efterbrandene, og senere kom flere af dem med morgenmad, te og kaffe til familierne.

Senere på dagen tog en af vores etiopiske naboer, sammen med en af vore svenske missionær-kolleger, initiativ til en indsamling af varme tæpper, tøj og penge til dem, der var påvirket af branden.

Det var virkelig stærkt at se deres engagement. Bilen blev hurtigt fyldt op, og jeg blev mindet om det etiopiske ordsprog "sew le sew medhanit new" – ”mennesker er medicin for mennesker”.

Indsamling til ofrene

I morges blev det indsamlede overleveret til en komité blandt ofrene for branden.

Vores bøn er, at disse mennesker, hvor mange tilhører andre religioner, vil se Kristi kærlighed reflekteret i mennesker i den vanskelige tid, som ligger foran dem.

Tags