Seks nye piger på Deborah Centret

Seks nye piger i en alder fra 15-24 år får nu lov til at sige farvel til livet som sexarbejder på gaden og i stedet starte på et nyt liv i frihed og Guds kærlighed. 

*Ovenstående billede er taget og brugt med tilladelse fra pigerne

I månederne før jul var Ealed Admasu, leder af Deborah Centret i Etiopien, og andre ansatte fra Win Souls for God (WSG) i gaderne i Addis Abeba. Her opsøgte de unge kvinder, som står på gaden om aftenen og natten og sælger deres kroppe. Ealed og de andre kom i snak med pigerne og tilbød dem et bedre liv, end det de havde. Flere tog imod tilbuddet, og nu er der seks nye piger på Deborah Centret. Piger som ikke længere kan kalde sig sexarbejdere, men i stedet kan kalde sig frie. 

Manglende tøj

Lige før jul ringede Ealed og spurgte om jeg havde mulighed for at få fat i lidt brugt tøj til pigerne, som på det tidspunkt lige var ankommet til centeret. De har ofte fået brugt tøj, når besøgende er kommet fra skandinavien, men på grund af Corona er der intet kommet siden marts. Tøjbudgettet til beboerne er så lavt, at det ikke er meget de får købt, når de også skal have toiletartikler og andet, som pigerne har brug for.

Et par missionærnaboer her i Mekanissa kom med en del tøj og dermed tog Mehret-Ab og jeg en tur forbi centeret for at besøge pigerne. Det var nogle meget hyggelige timer, vi fik sammen, og de blev glade for tøjet. 

Pigerne er helt ned til 15 år

Flere af de nye piger er meget unge, og de er alle er kommet til Addis Abeba fra mindre landsbyer i håb om en bedre og nemmere liv. Den yngste var lige blevet 15 år, da hun ankom til centeret, og den ældste var 24 år.

Heldigvis så det ud til, at de var faldet godt til på den korte tid. I traditionens tro fik vi serveret dejlig sort etiopisk kaffe med popcorn og «julebrød». To af beboerne fra den forrige gruppe bor der stadig indtil de får afsluttet deres uddannelse, og de fungerer nærmest som storesøstre for de nye piger.

Bibelstudier og helseundervisning

De fleste af pigerne er fra en ikke-protestantisk baggrund, og ingen bliver tvunget til at skifte religion for at være på Deborah Centret. Men det er et krav fra WSG, at de skal følge daglige bønneprogrammer og bibelstudier, og så er det op til pigerne selv at vælge, hvad de vil gøre med det, de hører.

Derudover er der grundig undervisning om helse, kostplaner samt samtaler om livet. For mange af pigerne har det været vigtigt at få sjælesorg og traumebehandling.

Begyndelsen på et nyt liv

I denne uge begynder de så på forskellige studier – frisør, madlavning, farmaceut, eller hvad de nu har lyst til. 

Erfaringen fra tidligere år er, at mange af pigerne vælger at tage imod Jesus efter at have hørt om, hvem han er, og hvad han har gjort for dem. Ealed lyser op, når hun fortæller, at i næste uge skal en af de tidligere beboere døbes. Hun er færdiguddannet, har fået job og er flyttet tilbage til sin hjemby, men alligevel har hun valgt at komme tilbage til Addis og WSG for at blive døbt.

Det er et stærk vidnesbyrd om, at arbejdet på Deborah Centret er vigtigt!