Ærlige tanker fra mit skrivebord

I denne blog har jeg delt et øjebliksbillede af det at være missionær med dig. Så her er jeg ærlig omkring denne side af livet for mig som missionær i Liberia.

Vi er midt i regntiden, og det er en hård tid for mennesker her i Liberia. En hård tid, fordi sygdom som malaria og tyfus er i højden, og jeg ser at mine kolleger kæmpe for at komme ud af deres sygdom og holde deres familier friske.

Der har været mange dødsfald de seneste måneder. Forholdsvis unge mennesker dør bare pludseligt, uden at man ved om noget sygdomsforløb.

De svære ting fylder i regntiden. Mennesker er trætte, syge, våde og sultne. Alt er oversvømmet, og snavset ude i byen og stakke af affald fra mennesker og dyr flyder rundt i gaderne rundt omkring. Der er langt imellem de gode historier.

Hospitaler og klinikker mangler medicin til de syge, så de kan ikke være sikker på at få nogen hjælp, selv om de har fået lånt sig nogle penge til en behandling. Man opererer og amputerer uden tilstrækkelig bedøvelse, hvis der er livstruende omstændigheder, og jeg kan nå at få det dårligt, når jeg hører disse historier fortalt til vores morgenandagter.

Et hav af mennesker har været ved min dør den sidste måned for at bede om hjælp. De spørger om skolepenge til deres børn. De spørger om penge som bidrag til at begrave deres døde. De spørger om penge for at komme til lægen og få hjælp til åbne sår af forskellig slags, der er inficeret. De spørger om penge til køb af mad, da mange af dem ikke har fået udbetalt løn i flere måneder.

Livet og dagligdagen for de fleste liberianere er en kamp for at overleve, en kamp for at få tingene til at gå op og en kamp for at få de mest basale ting hjem til familien.

Hviledag om lørdagen

Jeg har nu besluttet en ny strategi for mig. Fra nu af vil jeg ikke være hjemme om lørdagen. Jeg kan ikke holde til, at det banker på døren fra tidlig morgen til sen aften, og at der uden for min dør står så mange forskellige mennesker og beder om hjælp. Jeg vil gøre lørdagen til min hviledag, hvor jeg går ned på hotellet i nærheden og drikker en god kop kaffe, læser i en god bog eller laver andre ting, der er gode for mig.

Jeg har brug for at komme væk og hvile, og det er helt i tråd med, hvad Jesus praktiserede og lærte disciplene. Hvile er nødvendig for, at vi kan gøre vores arbejde i hverdagen.

I denne blog har jeg delt et øjebliksbillede af det at være missionær med dig. Jeg er ikke deprimeret eller har mistet modet, men jeg er ærlig omkring denne side af livet for mig som missionær i Liberia.

Vi tæller dagene til regntiden er overstået – vi glæder os som børn til juleaften – og har allerede mange planer for, hvad vi gerne vil, når regntiden er overstået.

Tak Gud for at der er gode ting at se frem til hver dag!

Tags

Del denne side

Elisabeth Poulsen

Missionær i Liberia

Seneste kategorier