Må fortsat blive på Færøerne

Selvom Elisabeth stadig ikke kan komme til Liberia pga. corona, er der stadig mange daglige arbejdsopgaver, der skal afvikles.

I skrivende stund er jeg fortsat på Færøerne, da det viser sig ikke være muligt for mig at komme tilbage til Liberia foreløbigt. Alle lande med grænse til Liberia er lukkede, og der er ingen flyforbindelser til Liberia i disse tider. Havnen i Monrovia er åben for skibe, fordi der kommer importerede varer, men der transporteres ikke rejsende på disse skibe. Brussels Airlines som er det eneste flyselskab, der flyver til Liberia fra Europa, har lavet en meget reduceret plan over mulige flyvninger, men som det er nu, kan man ikke købe flybilletter. Så det ser ikke ud til, at der åbnes særlig meget op dette efterår heller.

I Liberia kæmper de i skolesystemet

I Liberia arbejder man med at afvikle skoleåret 19/20. Der bliver holdt nationale tests, eksamener m.m. og man arbejder frem imod, at det nye skoleår 21/22 skal starte sin registrering sidst i december.

Der viser sig dog, at være mange ændringer i forhold til afvikling af skoleåret. På papiret fra Undervisningsministeriet er der en deadline og retningslinjer for de forskellige årgange, men flere eksamener er allerede udskudt så det er svært at vide, om man kan nå de planlagte ting. Der er stor frustration blandt lærerne, fordi tingene trækker ud, og de får ikke løn før end det nye skoleår starter. Grundskoleeleverne kommer først i skole i det nye år, så det er de ældre klasser, man afvikler således, at de får afsluttet deres skoleår. 

Stadig mange arbejdsopgaver derhjemme

Men hvad laver jeg så hjemmefra i forhold til skolesystemet, Promissio og de øvrige opgaver, jeg har?

Jeg sidder på mit hjemmekontor hver dag og arbejder. Jeg er taknemmelig for, at Promissio i februar bevilgede mig/skolesystemet internet således, at kommunikationen og arbejdsopgaver generelt kunne afvikles på en god måde, og i dag er det internettet, der gør mit arbejde muligt hjemmefra i forhold til Liberia.

Jeg har ugentlige online møder med mine kolleger i skolesystemet, hvilket jo medvirker til, at vores opgaver kan afvikles på fornuftig vis. Jeg sidder lige pt. og laver manualer både til indskoling og de instruktører, der rejser rundt til de forskellige skoler som mellemled imellem skoler og skolesystemet. Der er mange ting, vi ønsker at implementere for at give skoledagen og læringen generelt en bedre struktur.

Jeg skriver artikler til nyhedsbreve o.a. for Promissio, og ud over selve kontorarbejdet rejser jeg også rundt på Færøerne, så vidt det er muligt, og fortæller om arbejdet i Liberia. Så besøger jeg missionshuse, skoler, børne- og ungdomsklubber og mange andre steder.

Som sagt er der dagligt mange opgaver, der skal afvikles i forhold til mit arbejde. Jeg føler mig lidt langt væk fra Liberia men samtidig må jeg sige, at selvom tingene har udviklet sig, som de har, så har jeg ikke noget at klage over. Jeg har det godt og trives.

Tak for jeres medleven og forbøn og tak for fortsat forbøn for Liberia og landets svære situation i disse Covid 19 tider.

Med venlig hilsen

Elisabeth.

Del denne side

Elisabeth Poulsen

Missionær i Liberia

Seneste kategorier