Promissios missionærer i Etiopien føler sig trygge trods coronavirus

Promissios missionærer i Etiopien har valgt at blive boende i landet, selvom det fortsat er påvirket af coronapandemien.

De officielle smittetal for Etiopien lød i midten af august på 29.896 for hele landet, men der forventes dog at være et stort mørketal. På trods af situationen med coronavirus føler missionærerne sig trygge i Etiopien og forventer at kunne udføre deres arbejde for Promissio.

I Etiopien er der fortsat restriktioner i form af afstand og påbud om brug af ansigtsmasker, de lokale markeder er lukkede, og det er fortsat kun tilladt at bruge hvert andet sæde i alle transportmidler.

I praksis viser det sig dog, at mange mennesker fortsat står og sidder tæt i busser eller under et halvtag, når der kommer en kraftig regnbyge.

Berit Østby har været i Etiopien hen over sommeren. Hun skulle have været i Norge for blandt andet at deltage på LMF’s sommermøde, og hun og hendes mand, Mehret-Ab, skulle have været i Eritrea for at besøge Mehret-Abs familie. Begge dele blev dog aflyst på grund af corona.

På sprogskolen MY-LINC, hvor Berit arbejder, underviser de fortsat kun online, og lidt flere end tyve studerende følger undervisningen fra både Europa, USA, Etiopien og andre steder i Afrika.

Lotte og Bjarne Carlsen har været i Danmark hen over sommeren og rejste tilbage til Etiopien i begyndelsen af august, hvor de første 14 dage stod på hjemmekarantæne i Promissios hus i Addis Ababa. Herefter rejste de til Robe, hvor de fortsat bor i et lejet hus, indtil Mana Galataa er klar til indflytning i løbet af efteråret.