Promissio dør - hvis vi ikke passer og plejer hende

Fortsat støtte og engagement er afgørende, hvis Promissio også skal fejre sit 100-års jubilæum.

Promissio er en organisk størrelse, som nu er blevet 75 år. Organisk på den måde, at hun ikke kan leve, hvis ikke hun bliver passet ordentligt. Hvis hun bliver passet som en plante – bliver vandet, plejet og får gødning – så vil hun stråle og bære blomster. Hvis ikke vil hun skrumpe ind og måske forsvinde. Det er derfor et konstant arbejde at skaffe den nødvendige næring, så arbejdet kan blomstre.

Arbejdet udføres selvfølgelig af de mennesker, som har deres faste gang hos Promissio i Afrika og i Aarhus, men også af engagerede mennesker rundt i Danmark.

Lidt forsimplet sagt, så kan et almindeligt firma nøjes med lønnede medarbejdere, for de har et produkt, som de kan sælge, og udgifterne til medarbejderne er inkluderet i den endelige pris. Men sådan fungerer Promissio ikke. Vi kan ikke bare købe os opmærksomhed og så sælge flere produkter for at sikre overlevelsen. Vi er et levende fællesskab, som bærer arbejdet – et arbejde, som kun giver mening, når man ser værdien i Guds sendelse af os til denne verden.

Når det er sagt, skal vi lægge os i selen for at lave tiltag, som appellerer til nye, der kan få øjnene op for sagen. Derfor kan vi i bladet fortælle om nye brandingvideoer, som skal hjælpe nye til at se værdien af Promissio – måske som arbejdsplads, måske som missionsfællesskab.

Men det er ikke nok, at vi laver en flot og medrivende video om arbejdet. Promissio har brug for at være et levende fællesskab, hvor mennesker vil arbejde for sagen, uanset om det er på fuldtid eller som en indsats i hverdagen. Det er afgørende for Promissios trivsel og mulighed for at blomstre, at vi hver især deler disse fantastiske videoer; at vi hver især deler muligheden for, at flere kan være med.

For Promissio dør, hvis ingen føler sig engageret i projektet og støtter gennem alt fra videodeling til donationer og forbøn. Den nødvendige opbakning oplever jeg heldigvis også, og ved fælles hjælp tror jeg på, vi kan fejre 100-års jubilæum om 25 år.