Gaver med rettidig omhu...

... giver en sundere brug af midlerne, fordi vi kan planlægge brugen bedre.

I skrivende stund er december måneds gaver endnu ikke gjort op, men det er den måned, hvor Promissio får flest gaver, så det har afgørende betydning for årets resultat og føles som en slutspurt for året. Vi er uhyre taknemmelige, for uden den støtte ville Promissios del af Guds mission være umulig.

Jeg kan høre – og genkender det også fra min egen givertjeneste – at mange i december ser, om der skulle være lidt ekstra at give af. Jeg ved ikke, om du ligefrem sidder og tænker: »Jeg mangler da vist at give 4.500 kr. for at nå op på at have givet 10% i år,« men der er i hvert fald noget, som vi kalder tiende inden for kristen livspraksis. Det er selvfølgelig op til hver enkelt af os at forvalte det, Gud har givet os.

Mit egentlige ærinde i lederen er den situation, hvor vi i december sidder og kigger på de betroede midler og vurderer, om der er plads til at give lidt mere. Det stammer nok fra den tid, hvor økonomien var meget flydende for de fleste - et år lignede aldrig et andet år. Slog høsten fejl var der ikke meget at give af. Jeg ved godt, at det stadig kan skifte en del, men de fleste kender ret nøjagtigt deres indtægter og udgifter på forhånd, og derfor kunne vi lige så godt have givet pengene i løbet af året.

Det ville gøre livet lettere for medarbejderne i både Promissio og andre organisationer, hvis årets gaver begyndte at komme ind allerede fra januar måned.  Vores mulighed for at navigere økonomisk sundt og uden at bruge en kassekredit midt på året er bedre, når giverne har rettidig omhu med gaverne.

Dermed en opfordring til at du giver så tidligt som muligt på året - og måske bliver du ligefrem fastgiver, så vi ved lidt om, hvor meget du tænker at give i løbet af året.

Når det er sagt, så er Promissio faktisk velsignet med en del givere, som har tegnet gavebrev eller lavet en fastgiveraftale. Derfor vil jeg også her sige en særlig tak til jer. Det er en utrolig stor styrke for vores arbejde, at vi ved, at I har prioriteret den gave til Guds riges arbejde i 2024, allerede når året går i gang.

Til slut vil jeg bare sige til enhver giver: Tak for en god gave! Den går til et utroligt vigtigt arbejde og falder på et tørt sted, jf. artiklen om vores budget for 2024 på side 3 [red. i det nyeste Promissio-blad].