En flok spidsede blyanter

”Nu er vi blevet så fine og skarpe, så nu kan vores liv skrive bedre!” 

Udtalelsen ovenfor kom fra en af kvinderne på workshop i ”Sharpening your interpersonal skills” (Skærp dine evner til at omgås andre) som jeg var på forrige uge i nabobyen Debre Zeit. Og det var egentlig en vældig god beskrivelse når jeg tænker på det! Vi er kaldt Kristi brev, mennesker omkring os, både nær familie og andre, læser os dagligt, og derfor var det ekstra godt at få hele fem dage til at blive ordentligt skærpet ved at gennemgå emner som: ”hvordan forhindre at vi dræber relationer, hvordan lytte med kærlighed, hvordan konfrontere på en god måde, hvordan håndtere konflikter, hvordan hjælpe dem som sørger, hvordan tage vare på os selv, hvordan opmuntre andre, moralske udfordringer”, osv. osv.

Vi var 13 deltagere og fem facilitatorer, så der blev god tid til lære hinanden at kende. Kun tre af os var udlændinge (finsk, rumænsk, norsk), resten var etiopiere som arbejder indenfor forskellige grene i det kristne arbejde. Dermed fik vi en god kulturel indføring i tillæg!

Baseret på Bibelen

Kursoplægget, som er udarbejdet af International Training Partners, er nøje gennemarbejdet med mange deltagende aktiviteter og var meget professionelt. Hårdt på mange måder da vi virkelig måtte analysere os selv på mange forskellige områder, og det var ikke alle opdagelserne som var lige sympatiske! Men alt var baseret på hvad Bibelen siger om de forskellige emner, og vi fik mulighed for at drøfte hvordan dette relaterede til det vi gennemgik. Godt at vide at vi har nåden i Kristus når fjenden prøver at overbevise os om at vi i grunden er nok så uduelige på de fleste af de ovenfor nævnte områder! Ingenting er hverken for vanskeligt eller for chokerende til at Gud ikke kan bruge det til at vi skal vokse nærmere i Kristus! Og når fokus bliver på Gud og ikke på os selv, bliver fokus også rigtigt!

Sprede kundskaben

Mine kolleger i administrationen på Sprogskolen, Kefyalew Kumsa og Mulugetta Demissie, har begge taget både dette kursus og næste step hvor de lærer at være facilitatorer. Derefter skal de selv lede en workshop før de kan kaldes færdiguddannet. Så nu diskuterer vi videre hvordan vi bedst kan bruge denne kundskab både på sprogskolen og på vores Cross Cultural Training kursus for lokale missionærer. Sådan at Gud kan have rigtig mange spidsede blyanter rundt omkring! 

14. december 2014

Tags