Mad til 250 udsatte familier i Liberia

Promissio har netop fået bevilget penge til at støtte 50 forældreløse børn og deres plejefamiler og 200 hiv-smittede og deres familier i Liberia med mad de næste tre måneder.

Fødevaresituationen i Liberia er skrøbelig. I flere områder, særligt i byerne, har folk svært ved at få råd til at købe mad. Det skyldes dels at priserne er steget kraftigt som følge af ebola, og dels at særligt de fattigste har mistet deres indkomst i løbet af året. Mange er blevet arbejdsløse, og på grund af udgangsforbud og rejserestriktioner forårsaget af ebolaepidemien har folk ikke kunnet tjene penge som før. Det rammer særligt de svageste i samfundet som står på kanten til at mangle mad de kommende måneder.

Promissio har kontakt til mange særligt udsatte mennesker gennem arbejdet med hiv-støttegrupper, og gennem kontakten til forældreløse og udsatte børn i kirkens arbejde.

- Jeg er glad for at vi i dag har fået tilsagn fra Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling til et nødhjælpsprojekt der skal uddele mad i tre måneder til 200 hiv-smittede og deres familier samt 50 forældreløse børn og deres plejefamilier. Det er den bedste julegave jeg kunne tænke mig, siger international sekretær for mission Jakob Swartz.

Hjælpen uddeles gennem Den lutherske Kirkes aids-afdeling. I alt er budgettet for indsatsen 178.300 kr. De 25.000 kr. er indsamlet af den gruppe i Gjern der støtter skolegang til de forældreløse børn i Liberia, og resten kommer fra Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling. Pengene sendes straks til Liberia inden jul.

19. december 2014