Tidligere missionær leder sidste tre uger af GDT

Anders Møberg har både stort kendskab til Etiopien og kan trække på sin erfaring som tidligere landsleder for Indre Missions Ungdom.

Tidligere på ugen kunne vi offentliggøre, at Laura og Niels Olin Nygaard skal lede Global Discipleship Training i 2023 (GDT). Vi kunne også fortælle, at der manglede en leder til de sidste tre uger, da parret grundet deres daglige arbejde ikke kan lede hele perioden.

Nu kan vi med stor glæde annoncere, at tidligere missionær i Etiopien, Anders Møberg, skal lede de sidste tre uger af GDT.

Stort kendskab til Etiopien

Anders Møberg er i dag sognepræst i Christianskirken i Aarhus og var fra 2012-2017 missionær i Addis Ababa, Etiopien. Med sig fra sin missionærtid tager Anders Møberg et indgående kendskab til Etiopien og Mekane Yesus-kirken, som deltagerne på GDT på forskellig vis skal være i samspil med.

Anders Møberg boede og arbejdede i Addis Ababa, hvilket bliver en stor fordel, da GDT i 2023 vil blive afholdt i Addis Ababa. Ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning er det for øjeblikket ikke muligt at benytte de ellers dertil indrettede bygninger, Mana Galataa, i Robe.

Anders Møberg trækker også på sin erfaring som tidligere landsleder i Indre Missions Ungdom, hvorfra han har stor erfaring med at lede unge.

Besøger GDT’erne på Børkop

Da det ikke har kunnet lade sig gøre at finde et missionærpar til det sydøstlige Etiopien, glæder det os, at denne utraditionelle konstellation er lykkes.

For at give eleverne det bedst mulige ophold og for at skabe en god sammenhæng mellem de to forløb med forskellige ledere, planlægger vi at Anders Møberg besøger GDT-holdet på Børkop Højskole, hvor de har deres første fire uger af højskoleopholdet.

Anders Møberg rejser ned til GDT-holdet den første weekend i april.