Guds ord er vores GPS

Tidligt i dag læste jeg en sætning som fulgte mig hele dagen: Den som fuldstændigt stoler på Guds ord, vil finde at Guds ord er fuldstændigt sandt! Og det fik mig til at tænke på vores oplevelser på vores sidste tur til Danmark i januar. 

Tak, forresten, til alle jer vi mødte, gamle og nye venner! Tak for gæstfrihed, fællesskab og forbøn! Det var inspirerende at træffe så mange forskellige grupper og mærke fællesskabet i Kristus, enten det var en mindre gruppe eller en større menighed. Vi oplevede så  meget godhed og varme og satte også pris på at få lov til at træffe både ældre og unge i løbet af den korte tid. Og så var det et stort bonus at det var koldt og sne da vi kom, så Mehret-Ab fik lov til at opleve vinter for første gang i sit liv!

Viser vej til målet

Men altså, tilbage til vores tur: Ved hjælp af GPS i bilen kom vi rundt i det nydelige danske vinterlandskab, på kryds og tværs i et totalt ukendt landskab. Det var kun at taste ind hvor man ville hen, og så stole på at GPS’en havde ret, selv om det af og til kunne virke som vi var svært langt ude at køre når vi snoede os af sted på smalle landeveje, gennem mørke skove, over nydelige åbne marker og ind imellem gårde og huse. En gang drejede jeg forkert, men heldigvis kom GPS’en hurtigt med en ny rute. Med alle småvejene på kryds og tværs, var vi glade for at vi slap for at finde frem på egen hånd.  

Flere gange mens vi kørte rundt, snakkede vi om hvilket fantastisk redskab GPS er. Vejsystemet er foreløbigt ikke udbygget til GPS her i Etiopien, så vi er ikke just erfarne brugere. Men siden har vi også snakket om hvor endnu mere velsignet vi er som kristne som kan have Guds GPS, Guds eget ord, i os og med os alle vegne! Det var ikke frit for at vi nogle gange lurede på hvor dette ville bære hen der hvor vi kørte, sådan som vi mennesker også kan tænke om Gud nogle gange, når Han leder os. Vi vælger at sætte vores lid til Gud, men af og til kan alt det ukendte foran os virke forvirrende og skræmmende. Vi ser ikke hvor vejen går, der kan være vejkryds eller omkørsler, men når vi har valgt at tro at Guds ord er fuldstændigt sandt, og stoler på at Gud ser det hele,  kan vi slappe af i at Han har fudlstændigt ret, uanset hvordan vi måtte føle os. Nogle gange føles det som om livet tager nogle omveje, og vi tænker at nej, nu har Gud nok taget fejl. Men at prøve sig frem på egen hånd, uden Gud som ledsager, er i alle fald ikke et godt alternativ! Og det er ofte en kunst at vælge ikke at frygte, men bare stole helt på Gud og Hans ord i absolut alle dele af livet!

Enkelte gange mens vi kørte, tog jeg mig i at sidde og mumle for mig selv næste instruks: ”Drej til venstre om 250 meter, drej til venstre om 250 meter.....” Det hjalp mig med at huske instruksen og gjorde mig mere fokuseret. Og det samme sker faktisk når jeg ”snakker” Guds ord højt for mig selv. Særlig hvis der er en tanke i mig som ikke er i samsvar med Guds ord, så hjælper det at sige Guds ord om sagen højt, så den negative eller forkerte tanke kan forsvinde.  Ikke som noget hokus-pokus, for det er ikke mig som skal have min vilje igennem hos Gud, men jeg gør det i tro på at Guds ord er sandt, og fordi det hjælper mig med at huske Guds ord til mig.   

Lige som GPS’en gav os en ny rute når vi kørte forket, giver Gud os nye chancer når vi har rodet livet til. Guds ord vil lade os det vide når vi trænger til en kursændring, eller om den vej vi går på, er den rette. Og Gud vil aldrig lede os ned ad en vej som fører os det forkerte sted hen. Tværtimod er han ved vores side når vejen er barsk og bumlet, gennem forskellige omkørsler og gennem mørke steder. Salme 32,8 siger det vældig træffende: ”Jeg vil lære og undervise dig om den vej, du skal gå, jeg vil give dig råd, mit blik er rettet mod dig.”

Gud er meget mere

Det kan måske virke noget trivielt at sammenligne Gud med GPS, men for os blev det i alle fadl en hel lille andagt da vi kørte rundt i smukke Danmark. Og vi takker Gud for at han er så meget mere end GPS! Han er El Shaddai, den Almægtige, den som kan vende det umulige til det mulige! Som giver hvile og ro til en slidt sjæl, som giver lægedom til en syg krop, og håb til den som ikke ser lys længere.

Med ønske om Guds velsignelse
fra Berit og Mehret-Ab

19. februar 2016