Styrk kvinder og børn

Omskærelse, udlejning af børn og tvangsægteskab er skæbnen for mange kvinder og børn i Sydetiopien.

Traditionel kultur i Sydetiopien dikterer skikke, som betyder, at piger bliver omskåret og gift, længe før de er voksne, og at kvinder i økonomisk nød ser sig nødsaget til at udleje deres børn som arbejdskraft for at skaffe penge. Piger og kvinder er faderens eller ægtemandens ejendom – de har ingen indflydelse på hjemmets beslutninger og kan hverken eje eller arve noget.

Mekane Yesus-kirken ønsker at ændre denne kultur. Kirkens udviklingsafdeling arbejder med spare-låne-grupper, og kirken afholder oplysningskampagner henvendt til kvinder og mænd, som bygger på Bibelens ord om, at Gud har skabt mennesket i sit billede, og at alle derfor fortjener at blive respekteret. Det ændrer ikke kun mændenes syn på kvinderne, men også kvindernes syn på sig selv.

Se videoen og få et indblik i et lignende Danida-projekt, som vi har afviklet sammen med Wabe Batu-synodens udviklingsafdeling.

 

Det sker

  • Wabe Batu-synoden afholder i 2022 workshops om lighed mellem mænd og kvinder.
  • Kirkens indsats gennem de senere år har betydet, at omskærelse af piger flere steder ikke forekommer længere.
  • Promissio og Wabe Batu-synoden driver fra 2021-2023 sideløbende et Danida-finansieret udviklingsprojekt i Nensabo distrikt med samme formål. 

Giv en gave til projektet

  • Giv en engangsgave med kort nedenfor
  • Bliv fastgiver til projektet nedenfor
  • Giv en gave med MobilePay til 20848 (skriv projektnummer 7953, adresse og CPR-nummer for fradrag).

 

Relaterede artikler

»På baggrund af den viden jeg har fået med mig fra undervisningen, vil jeg gå foran – som et forbillede for kvinderne i kirken og i området – i at skabe fred, når der er konflikter i kirken eller i samfundet. Må Herren hjælpe mig!«

Bertukan fra Kalo Provsti