117 tager imod Jesus

- Vi fik lov til at se Guds vældige magt i Hadhessa da han udfriede så mange mennesker som var bundet af dæmoner, sygdom, depression, håbløshed osv., fortæller pastor Temelsen Thomas om en evangelisationstur til Hadhessa i begyndelsen af december.

- Guds ord blev forkyndt med autoritet og kraft, mennesker blev sat fri fra sygdom, onde ånder blev drevet ud, og flere end 117 mennesker tog imod Jesus Kristus som deres personlige frelser i løbet af de tre dage vi var på stedet. Gud er stor!, fortsætter Temelsen Thomas (i lilla skjorte til højre i billedet).

Hadhessa ligger i nærheden af byen Negele i Borena, den region i Etiopien som grænser op mod Kenya i syd. Befolkningen er enten muslimer eller dyrker traditionel afrikansk religion, og der er meget få kristne i området.  Den 2. december kom Temelsen Thomas til stedet sammen med Godana Gobena og Solomon fra Tabor Evangelical College for at forkynde evangeliet og undervise lokale ledere og forkyndere i evangelisation.

Når mange flere nu

Temelsen Thomas er lærer på Tabor Evangelical College i Hawassa hvor de underviser studerende fra Mekane Yesus Kirkens fem synoder i Sydetiopien. Det har han været i et års tid. Før da var han lærer på Wabe Batu Synodens bibelskole i Dodola hvor han stammer fra.

- Vi havde omkring 20 elever på bibelskolen det år jeg var der, og det gik godt med at undervise, siger Temelsen Thomas som også har en læreruddannelse bag sig og arbejdede som lærer og siden skoleleder i 12 år før han begyndte at studere teologi.

- Men min løn var for lille. Jeg fik kun 1200 birr (= 390 kr.) om måneden, det er hvad 100 kg teff koster.  Det var svært og blev for stor en udfordring at skulle leve for den løn, og jeg kunne ikke få lønforhøjelse.  Jeg holdt ud i et år og blev så nødt til at forlade Dodola, fortæller Temelsen Thomas om grunden til at han stoppede allerede efter et år på bibelskolen i Dodola.

- Nu tjener jeg Gud på mange steder, og jeg har mulighed for at nå mange flere mennesker end før, siger Temelsen Thomas.

- Min familie er stadig i Dodola, og i nogle weekender tjener jeg i Dodola menighed, forklarer Temelsen Thomas som også var adskilt fra sin familie i de fire år han læste teologi på Mekane Yesus Seminary i Addis Ababa på et stipendium fra Promissio. I sommeren 2013 var han færdig med sin bachelor i teologi og tog hjem til familien og opgaven som bibelskolelærer i Dodola.

Se flere billeder fra evangelisationsturen til Hadhessa her.

Læs interview med Temelsen Thomas (2013).

8. december 2015