Konference om mission i Afrika

Tænk dig et sted hvor du på nogle få dage kan få en forholdsvis god oversigt over hvad der sker på det afrikanske kontinent når det gælder mission. Hvor folk kommer fra forskellige afrikanske nationer og deler det Gud gør i deres land. Hvor du kan træffe mennesker som brænder for at alle i Afrika må møde Kristus på deres sprog.

Netop et sådant sted er MANI, Movement for African National Initiatives, som blev startet i 2001. MANI ønsker at være et netværk af netværk, en katalysator for forskellige afrikanske initiativer, og vil mobilisere de ressourcer som er indenfor de kristne sammenhænge så missionsbefalingen kan blive opfyldt. 

I år var samlingen lagt i Addis Abeba, nærmere bestemt i African Unions (AU) konferencecenter (billedet til venstre), og gennem Mekane Yesus Kirkens kvote fik vi lov til at deltage fra sprogskolens side. Tilsammen var 570 delegater fra 50 lande samlet fem dage i marts. Nogle af disse var fra partnerkirker i Europa, Asien og USA, men de fleste var afrikanere.

Mehret-Ab blev inviteret til afslutningsceremonien, og dermed fik han også et lille indblik i hvad der sker. Og så var det jo interessant at se det flotte AU konferencecenter som stod færdig i fjor, bygget af kineserne på to år, siges det! Og ikke bare det; det blev flere gange nævnt at når vi nu er på et sådant center, så giver det os en ekstra anledning til at dække AU og Afrika i bøn og bede om at mennesker må mærke Guds kærlighed gennem os som var der!  

Dagene var lagt op med bibelstudier og lovsang med efterfølgende gruppesamtaler og bøn. Og jeg må bare sige det som det er, hverken skandinavisk eller etiopisk lovsang klarer at nå op til de smittende og svingende rytmer i vest/østafrikansk lovsang.....! Resten af dagen var der forskellige foredrag, i plenum eller i grupper, så vi kunne vælge efter hvad som måtte interessere os. I tillæg var der lange frokost- og tepauser, så vi havde god tid til at lære nye at kende og netværke med folk som arbejder med det som vi nu er begyndt med på sprogskolen, nemlig kurser for lokale præster og evangelister som skal krydse kulturelle grænser. Vi traf flere interessante mennesker, både fra nabolande og fra Etiopien, og det skal blive spændende at se hvad disse kontakter kan lede til. 

Hovedtemaerne var Globalization, Migration og Islam, i tillæg til mange mindre emner i gruppesamlingerne. Vi hørte også vidnesbyrd om hvad Gud gør blandt muslimerne på dette enorme kontinent, og det var opløftende at lytte til foredrag og vidnesbyrd om hvordan Gud har åbenbaret sig gennem drømme og syner, eller i møder med hverdagskristne som fortæller frimodigt om deres tro. 

4. april 2016

Tags