To tidligere missionærer blev valgt ind i Promissios bestyrelse

Gitte Rasmussen og Kurt West Rønne ønsker begge at give noget af den berigelse, de selv har fået fra deres udsendelse som missionærer, videre til andre.

Af Rikke Thomassen, journalist

På Promissios online-generalforsamling den 21. april blev Gitte Rasmussen og Kurt West Rønne valgt ind i bestyrelsen. De har begge tidligere været udsendt som missionærer i Etiopien, og deres kendskab til Promissio og international mission har også haft indflydelse på deres ja til at træde ind i bestyrelsen.  

Gitte Rasmussen var udsendt fra 2009 til 2012, hvor hun arbejdede i Mekane Yesus-kirken på synodekontoret i Hawassa. Her udviklede hun sammen med en etiopisk kollega undervisningsmaterialer til søndagsskolerne. 

»Det var rigtig vigtigt, at der blev ansat en kollega af kirken dernede, og at vi to var ligeværdige. Det er noget af det, jeg godt kan lide med Promissio. Vi rejser ikke ud for at hjælpe dem med det, de ikke kan. Vi rejser ud for at samarbejde – for at vi hver især byder ind med de ressourcer og evner, vi nu har,« siger hun. 

Gitte oplevede selv en stor berigelse i mødet med den etiopiske kirke, og hun glæder over, at Promissio er med til at give unge danskere et møde med kirken. 

»Det er interessant at følge, hvordan den unge generation af kristne danskere kan have stor glæde af at komme til en anden kirkelig kultur og se og erfare, hvad den betyder for andre mennesker, og få noget med derfra til deres eget trosliv,« siger hun. 

Give berigelsen videre til andre 

For Kurt West Rønne handler det også om at give noget af det videre, som han selv fik med i sin tid som missionær i Etiopien fra 1995 til 2004. De første seks år var han bygningsrådgiver for den sydlige synode, og efterfølgende var han med til at starte Tabor Evangelical College op.  

»I mig og min kone er der en indre etiopier, som aldrig helt er tilfreds, og som vi godt kan dulme og gemme væk, men så snart der er mulighed for det, så dukker den op igen. Mit ja til bestyrelsesarbejdet er baseret i en umiddelbar kærlighed til alt, hvad der har med Etiopien at gøre og ønsket om at være i kontakt med det. Den berigelse, vi selv har fået, den vil jeg gerne være med til at brede ud til andre,« siger Kurt og tilføjer, ahan også er opmærksom på, at arbejdet i Liberia er en lige så vigtig del af Promissio, som arbejdet i Etiopien.  

Oprindeligt er Kurt uddannet civilingeniør, men blev gennem de ti år i Etiopien ”omskolet” til matematik-gymnasielærer, og i dag arbejder han som uddannelsesleder og matematiklærer på Hovedstadens Kristne Gymnasium – efter 15 år i en lignende stilling på Bornholm.  

»Lige nu er jeg i en situation, hvor jeg sammen med min familie er ved at flytte, så alle de aktiviteter, jeg har haft på Bornholm, de forsvinder, og der bliver plads til noget nyt. Jeg savner at beskæftige mig med ydre mission, og det var der mulighed for nu,« siger han.