Børn fortjener en god skole

Skolegang og god undervisning er første skridt på vejen mod et bæredygtigt samfund.

Uddannelse og viden er vejen ud af fattigdom og ind i en lysere fremtid for Liberia, som er et af verdens fattigste lande. Derfor driver Den Lutherske Kirke i Liberia 29 skoler. Skolerne gør kirken synlig i lokalområdet og giver en god kontakt til befolkningen.

Der er imidlertid mangel på kvalificerede lærere, og over halvdelen af lærerne på kirkens skoler har ingen læreruddannelse. Derfor har Promissio udsendt lærer Elisabeth Poulsen som konsulent til kirkens skoleafdeling, hvor hun blandt andet bidrager til at udruste lærerne i klasserumsstyring og undervisningsmetoder.

Det sker

  • Den Lutherske Kirke i Liberia driver 29 skoler rundt om i landet.
  • Den Lutherske Kirke i Liberia afholder kurser for lærerne og udleverer undervisningsmaterialer til brug i de yngste klasser for at styrke børnenes indlæring.
  • Promissio har udsendt Elisabeth Poulsen som konsulent til kirkens skoleafdeling, hvor hun blandt andet arbejder for at opkvalificere lærerne.
  • Kirkens skoleafdeling har i 2023 taget en ny mobilapp i brug. De tilsynsførende medarbejdere i skoleafdelingen kan fremadrettet indberette data fra tilsynsbesøg via mobilappen, som straks derefter modtages på skoleafdelingens hovedkontor i Monrovia. Mobilappen er et enormt teknologisk fremskridt for evalueringen af skolesystemet i Liberia.

Giv en gave til projektet

  • Giv en engangsgave med kort nedenfor
  • Bliv fastgiver til projektet nedenfor
  • Giv en gave med MobilePay til 20848 (skriv projektnummer 7958, adresse og CPR-nummer for fradrag).

 

Relaterede artikler

»Når jeg kommer tilbage på en skole, hvor jeg har trænet lærerne og kan se, at de bruger redskaberne, og at børnene kan fortælle noget, de har lært, så synes jeg, at det giver rigtig meget mening.«

Elisabeth Poulsen, missionær