Det går fremad i Liberia

- Godt nytår! Det er sandelig et GODT nytår da vi fortsat ser forbedringer i ebola-situationen, skriver biskop Daniel Jensen Seyenkulo fra Den lutherske Kirke i Liberia i dag i sin nytårshilsen til Promissio.

- Rapporterne har været meget opmuntrende. Hospitaler genoptager arbejdet, offentlige ansatte på mindre vigtige poster vender tilbage til arbejdet, og skolerne åbner igen - lærere og andre ansatte genoptager arbejdet i denne måned, og elever begynder i skolerne igen i februar.

- Ni af Liberias 15 amter har ikke rapporteret om nye ebola-tilfælde i over 21 dage; nogle amter har været ebola-frie i mere end 40 dage!

- Alligevel er vi fortsat vagtsomme. Vi følger stadig de forholdsregler som sundhedsministeriet foreskriver. Det er helt tydeligt at liberianere har lært meget. De første amter som var hårdest ramt, er dem der har været ebola-frie i længst tid. Vi kan lide det vi ser!

- Tak for jeres forbøn og for de forskellige måder I har stået sammen med os på! Tak; I har været sande partnere, slutter biskoppen sin nytårshilsen.

WHO’s statistik pr. 31. december 2014 viser at 3.423 mennesker er døde af ebola i Liberia, og at der var 91 nye tilfælde af ebola i landet i de sidste tre uger af december.

6. januar 2015